Nucli Cel·Lular I Ribosomes

Páginas: 11 (2509 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2013
TEMA 3 – NUCLI CEL·LULAR I RIBOSOMES
0. Cèl·lula eucariota i procariota
Tot el que necessitem per fer la síntesis i la maduració del ARN està dins del nucli. Certes reaccions necessiten certs espais perquè succeeixin. Hi ha un avanç evolutiu entre la cèl·lula eucariota i la procariota, i es que en l’eucariota apareixen divisions, és a dir, que no tot està barrejat, aquestes divisions estanprovocades pels diversos compartiments que podem trobar.
En concret en el cas del nucli, dins d’ell es sintetitza ARN missatger a través d’ARN, aquests ARNm pot madurar. Hi ha una sèrie de la seqüència d’ADN que no codifica res (introns) i per tal es desenganxa de la cadena, en canvi l’altra part que si que codifica (axons) aquests acaben traduint-se en les proteïnes. En les cèl·lules procariotesel ARN està dispers, no hi ha un espai concret on madurar, reacciona tot directament, no hi ha diferents processos o passos com en les eucariotes.
1. Nucli cel·lular

* Aquestes dues cèl·lules ja estan dividides per compartiments. La diferència entre elles dos son 3: les cèl·lules vegetals tenen cloroplasts, vacúol central i una paret, cosa que les cèl·lules animals no tenen.
* El nucliocupa un 10% del volum total, conté l’herència nucel·lar (herència del citoplasma seria la dels cloroplasts).
* L’estructura més destacada de la cèl·lula eucariota
* Tamany variable (5 a 10 µm)
* Posició variable per constant per a cada tipus de cèl·lula, majoritàriament central.
La forma del nucli es variada:
* Cèl·lula amb el nucli ovalat
* Cèl·lula amb el nucli més omenys esfèric
* Fisures
* Fisures molt profundes que semblen que divideixen al nucli.
Les parts més clares són l’eucromatina ( cromatina descondensada, relaxada), i les parts més fosques l’heterocromatina (cromatina condensada, més densa)

1.1 NUCLI INTERFÀSIC
En el cicle cel·lular (en el temps més llarg), on està més relaxat (en la mitosis s’observa molt bé el nculi en elmicroscopi), en canvi el nucli interfàsic és més difícil de visualitzar, més difícil de desplegar.
Cicle cel·lular:
* Interfase
* Mitosis o divisió cel·lular

1.2 ESTRUCTURA DEL NUCLI CEL·LULAR
Veurem les 4 parts més destacables:
1.3.1 Embolcall nuclear (doble membrana interrompuda per els porus nuclears)
L’embolcall nuclear està format per una membrana externa, a vegades trobempuntets que son els ribosomes, també consta de la membrana interna. Aquestes membranes tenen la composició diferent. La que dona al nucleoplasma (interna) té una composició diferent de l’externa (normalment amb ribosomes). L’externa està a continuació del reticle endoplasmàtic rugós (amb ribosomes adherits), entre mig de les dues membranes trobem l’espai intermembranal.
Nucli interfàsic:filaments intermediaris i lamina nuclear. Una altra característica que la membrana interna està aguantada (té un suport) per làmines (làmina nuclear), xarxa de filaments del tipus de citoesquelets, aquestes filaments son els que donen suport a la membrana interna (en forma de feix).
La membrana consta de forats, que són complexes de proteïnes, controla el pas de dintre a fora del nucli (doblemembrana).
Com es formen i es desintegren les membranes? La membrana nuclear, quan ve la mitosis s’ha de trencar, aquest trencament està relacionat amb la fosforilació de les làmines (lamines puntets o ralles), a part de donar suport també agafen fosfat i aquest fosfat fa que es trenqui l’embolcall nuclear (fosforilació de les làmines). La fosforilació de les làmines permet el trencament i l’ADN es potbarrejar. Després quan la cèl·lula està en la telofase, es comença formar un altre cop l’embolcall (desfosforilació de les làmines).
Mecanisme de formació i desintegració de la membrana nuclear

Porus: les membranes estan separades per l’espai intermembranal i en alguns llocs sembla com es fusionen les dues, els porus és on es controla el pas de les substàncies. Aquests porus nuclears són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cèl·lules i microscopis
  • Les cèl·lules procariotes i genètica
  • Genètica i reproducció cel·lular
  • Matriu Extracel·Lular I Paret Cel·Lular
  • orgànuls cèl·lulars delemitats per membrana i nucli
  • Estructura de la cèl·lula procariota i funcions que realitzen
  • Cel·lula
  • El Nucli De La Terra i Stephen Hawking

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS