nunc est bibendum

Páginas: 3 (609 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
NUNC EST BIBENDUM:
·Elements històrics en el poema:
-Els elements històrics que es relaten en la present Oda són protagonitzats per Cleòpatra, i, tenen com a antecedent i causant la Batallad’Actium, a l’any 31 a.C, en la que hi van tenir important paper Octavi August i Marc Antoni, amb qui compartia enemistat, i la seva aliada, esposa i protagonista del text.
Concretament, en aquesta oda undels elements històrics a què es fa referencia, és a aquesta bogeria per part de la reina d’Egipte, deixar-se endur per l’esperança de de victòria i per el desitj que la fortuna causa. Doncs, era desaber que August els guanyaria ja que tenia una flota molt més nombrosa que la seva. Un altre element històric és el moment en que Cleòpatra, després d’haver sigut derrotada amb Marc Antoni, pren ladecisió de cometre suïcidi, ja que aquesta sap que August se la voldria emportar cap a Roma amb ell i altres animals exòtics d’Egipte per fer la seva entrada triomfal a la ciutat, i com diu al text,ella era una dona no humil i seria humiliada davant de tots aquells romans que l’estarien esperant, a més del fet cert que seria desposseïda de tot el seu patrimoni.
Així doncs, Cleòpatra es suïcida,però no de la manera com una persona d’aquella època es solia suïcidar, per exemple mitjançant una espasa, sinó que es suïcidà d’una manera molt més diferent, deixant-se mossegar per uns serpentsverinosos. Aquest esdeveniments serà un dels fets pels quals Cleòpatra serà admirada com a dona per Horaci.
I per últim, fent referència al títol de l’Oda “Nunc est Bibendum”, ara és hora de beure, voldir que celebraven la mort d’aquesta reina.
·Busca una comparació homèrica:
“Mentre ella volava lluny d’Itàlia, a força l’encalçava com l’esparver encalça les tímides colomes o el ràpid caçador lallebre a les planes d’Hemònia, cobertes de neu, perquè volia posar grillons al monstre del Destí.”
-Vol dir que fugia d’Itàlia ràpidament, ja que sabia el destí que tindria si August la portava a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nunca
  • Est
  • Nunca
  • EST
  • nunca
  • nunca
  • EST
  • Nunca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS