Obres de Plaute

Páginas: 2 (401 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2014
A Plaute se li atribueixen 21 obres en total, entre les quals destaquen:

- La comèdia de l’olla
Anomenada Aulularia en llatí, està ambientada a Atenes, amb personatges grecs.
La comèdia té unpròleg que es una mena de monòleg extern a la comèdia on s’anuncia la trama de la comèdia buscant l’interès i la curiositat dels espectadors.
L’obra tracta d’Euclió, un vell molt avar que troba unaolla plena de monedes d’or i viu amb la por de que se la robin, aquesta acaba sent robada per Estròbil de totes maneres. Promet la seva filla a Megador, però al final de la comèdia la seva filla escasa amb Licònides.
- Truculent
Anomenada Truculentus en llatí, està ambientada a Grècia, es una obra on s’expliquen les relacions entre unes cortesanes i els seus clients més habituals.
Laprostituta protagonista es Phronèsia, de la qual el client més habitual es Diniarchus, un home que pràcticament ha perdut tota la seva riquesa allà perquè encara sabent les seves veritables intencions, estàatrapat a les seves xarxes. Stratophanes es un soldat que està enamorat de Phronèsia, però ella l’enganya i vol provocar la seva gelosia fent veure que s’està més per Diniarchus y que està enamoradadel seu veí, Strabax. Truculent, l’esclau de Strabax, intenta evitar que el seu amo perdi la seva fortuna a la casa de Phronèsia, però encara que al principi es resisteix, acaba unint-se.
- L’escotaEn llatí anomenada Rudens, es tradueix al català com “la soga” i l’obra també es coneix com Els nàufrags.
A l’obra es veu com Labrax (un proxeneta) fuig de Cirene (es al nord d’Àfrica, però elspersonatges provenen principalment d’Atenes) amb dues de les seves belles esclaves, però naufraguen i les dues esclaves es refugien al temple de la deessa Venus, Labrax es arrossegat fins on son les noies iles treu per força del temple. Un vell acompanyat de la seva gent, s’enfronta al proxeneta per ajudar a les noies indefenses. Els déus recompensen la virtut del vell, ja que una de les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plauto
  • Plauto
  • Plauto
  • plauto
  • Plauto
  • plauto
  • 6 Obres
  • obres catala

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS