6 Obres

Páginas: 6 (1447 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2015
Dànae
FT: tit:/ aut: Tiziano Vecellio / cron:1553-54 / Tècn: oli sobre tela /Mid: 1,29x1,80m/estil: escola veneciana / tema: mitològic/loc: Museo del prado(rm).
Des for: respresenta a Dànae al llit nua, recolzada i amb una actitud sensual, mira la pluja de monedes que cau del cel, al costat te un gos i a la seva dreta la serventa que vol recollir les monedes que cauen del cel amb el seudavantal. les monedes caigudes del cel simbolitzen la figura de déu metamorfosat. defineix els contorns amb les diferents tonalitats de llum i color. el pintor fa servir la tècnica del sfumato, en el contorn de lajova i en l'ús d'una gamma cromàtica de tonalitats càlides comel vermell iel groc que reforcen la sensualitat de l'escena.
Temàtica: segons la mitologia grega, un oracle va dir al rei d'Argos quemoriria per la filla de la seva filla Dànae, ell la va tancar a una torre per allunyar-la però Zeus la va fecundar. Zeus va arribar a ella transformant-se en pluja d'or. Va néixer Perseu que va matar el seu avi sense voler.
Mod: Giorgione: Venus adormida.

San Carlo Alle Quattro Fontane
FT: tit:/ aut:Francesco Borromini/cron:1634-1667/ Tipologia: església /Mater: maó i estuc/estil: barroc / loc:Roma (itàlia).
Desc for: l'autor estrucutra la façana en dos pisos, Cadascun es divideix en tres carrers a partir de les columnes menors i les columnes enormes, els dos cossos estan separats per un entaulament amb formes còncaves i convexes que hi ha entre els carrers laterals i el carrer central. Al pis d'abaix hi ha una imatge de st Carles Borromeo. Al pis superior hi sobresurt un petit templeti el medalló sostingut per dos àngels. el medalló i les columnes donen una sensació de verticalitat i lleugeresa. la planta es un espai central octagonal de costats ondulats, a l'eix longitudinal hi ha el vestíbul i la capella major. Entre les quatre voltes, s'hi articulen quatre petxines àmplies, una cúpula ovalada que està decorada amb cassetons geomètrics. la llum entra per les lluernes delllanternó que corona la cúpula.
Entorn i integració urbanística: està ubicat a la intersecció de les antigues strada pia i strada felice que està conciderat un punt de l'urbanisme romà.
Funció, contingut i significat: va ser construïda per l'ordre espanyol dels Trinitaris Descalços , una congregació monàstica pobra i austera, per alliberar els cristians captius dels musulmans.
Mod: Temple d'el Deira Petra.



Palau de versalles
FT: tit:/ aut:Louis Le Vau/cron:1661-78/ Tipologia: palau /Mater:pedra,marbre i miralls/estil: barroc / loc:versalles(frança).
Des For: el palau te dues façanes: la principal, orientada al centre de la ciutat i la del darrere, oberta als jardins. té més de 600 m de llarg de façana. En l'alçada es pot estructurar en 3 niv: el basament, el cos principal(repetició depilastres i columnes d'ordre gegant que emmarquen grans finestrals i l'àtic coronat pels trofeus. La monotonia es trenca per el sistema enginyós d'entrants i sortints de la façana, aporten ritme i moviment. l'interior esta al voltant d'una escala construïda al cos central del palau, on hi ha les habitacions del rei i de la reina. hi destaca la galeria dels miralls. els finestrals que donen aljardí es contraposen amb els miralls que reflecteixen la llum solar i la de les espelmes. hi ha moltes sales disposades en fila i decorades. a l'ala esquerra es destinava a la residència de prínceps i nobles i a l'ala dreta oficines dels ministeris. podem destacar la capella reial.
Entorn i integració urb: els jardins son una part molt important del pdv, la riquesa i l'ordre, i l'arquitectura esaplicada als jardins. Funció,contingut i sig: va ser construit per la residencia del rei Lluís i de la cort.
Mod:Palacio de Oriente de Madrid de Giovanni B. Sacchetti.
L'enterrament del senyor d'Orgaz
FT: tit:/ aut: El Greco 1541-1614)/ cron: 1588/tècnica: oli sobre tela./ mides: 4,80x3,60m/estil: manierista/ tema: religiós/ loc: església de Santo Tomé (toledo).
Des For: el quadre es pot dividir en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • obres catala
  • Context històric de obres Historia de l'Art Obres Contemporanies
  • OBRES DELS FILOSÒFICS CONTEMPORANIS
  • 6
  • 6
  • 6
  • 6
  • 6

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS