Obsolescència Programada

Páginas: 4 (841 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2014
Obsolescència Programada

1. Què significa “obsolescència”? I “obsolescència programada”?
- Es la qualitat que te una màquines, equips, tecnologies o materials per caure en desús, es a dir lallargada de “vida” que tenen aquests abans de que avariïn.
- És el mètode que posaren en practica els fabricants a l’any 1924 (amb la creació de Phoebus, que controlava la produccióde les bombilles)que consistia en reduir la vida dels seus productes per augmentar les ventes, conduint a un augment de producció i millorant la economia. Ja que en augmentar les ventes, porta més moviment de dobles ontothom en treu una part (els treballadors, els banquers, els proveïdors, els mateixos comerciants i productors,.etc.) i asegura més llocs de feina per els treballadors.

2. Et sembla que és lícit?Fins a quin punt es pot considerar un frau científic?
- No. Fins el punt que encara no has acabat de pagar un producte, quan aquest s’espatlla, i, un bon exemple que ens posa el vídeo es la delsipots,on un grup de persones es veuen forçades a dur a la companyia de Apple a judici degut a que la bateria dels seus ipots es fa malbé i aquets no els hi volen reparar i els hi recomanen comprar-se’n unde nou. Això és un cas freqüent ja que en moltes companyies, no tants sols amb les bateries sinó que també amb qualsevol pesa, els programen perquè s’espatllin sense posar-les al marcat i llevant lapossibilitat al consumidor de reparar el producte, els recomanen que els tirin i que en comprin un de nou, seguint amb el mètode que tant d’anys duen en pràctica.

3. Per què s'ha imposat aquestamanera de fer? Pros i contres.

Pros
- Moviment constant o circulació de doblers, estimulant la economia.
- Més llocs de feina per a treballadors en les fabriques, empresaris, petits comerços dedistribució,etc.
- Creació de noves empreses de petites mitjanes empreses (pymers) i/o tallers per a la reparació dels productes obsolets.
- Enriquiment de l’empresari que fabrica el producte i/o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obsolescencia Programada
  • Obsolescencia Programada
  • Obsolescencia programada
  • Obsolescencia Programada
  • obsolescencia programada
  • Obsolescencia Programada
  • obsolescencia programada
  • obsolescencia programada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS