Okazo

Páginas: 4 (809 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2011
LES ORGANITZACIONS INTERNACIONALS
Si els Estats es van convertir en les peces cabdals de la geografia política del segle XX, les organitzacions internacionals i supranacionals han contribuïtdecisivament a configurar el sistema mundial globalitzat. Aquestes organitzacions, a més de resoldre conflictes internacionals i harmonitzar criteris, busquen la gestió eficaç dels recursos i un flux fàcilde la informació, dels intercanvis i de la tecnologia.

UNA ORGANITZACIÓ INTERNACIONAL és...

... la que inclou com a membres dos països o més i que busquen una cooperació política, econòmica od’un altre tipus. La globalització ha fet evolucionar enormement les característiques i l’ estructura d’aquestes organitzacions, de manera que actualment es poden distingir:

Les organitzacionsinternacionals públiques ( o intergovernamentals ) en les quals els membres són Estats sobirans. Potser el millor exemple és l’ Organització de les Nacions Unides (ONU) a la qual pertanyen pràcticament totsels Estats del món i l’objectiu essencial de la qual és vetllar per l’equilibri mundial i solucionar els conflictes polítics, socials i territorials.

http://www.un.org/es/aboutun/http://www.un.org/spanish/aboutun/uninbrief/

http://www.un.org/es/comun/docs/?path=http://www.un.org/spanish/aboutun/U Nsystemchartspanish.pdf

...saber definirUNCTAD/UNICEF/PNUD/ACNUR/OMC/OIT/FAO/UNESCO/OMS/OMT ... I saber què són els “ organismes especialitzats”, més concretament BANC MUNDIAL/ FMI

Les organitzacions internacionals privades ( o no governamentals, les ONG ) que tendeixen a enfocar-semés cap a qüestions mundials però en els àmbits particulars. Alguns exemples d’ONG internacionals conegudes poden ser la Creu Roja, Amnistia Internacional o Metges sense Fronteres.http://www.creuroja.org/cat/qui_som/wa_pr.asp

http://www.amnistiacatalunya.org/index.php

http://www.msf.es/

Es tracta d’entitats que, en principi, no depenen de cap institució estatal ni pertanyen a cap grup...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Okaz
  • Okaz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS