Olaaaa

Páginas: 7 (1577 palabras) Publicado: 12 de abril de 2011
Simbologia de Mirall trencat
Mirall trencat és una obra plena de símbols. La majoria d'ells fan referència al pas del temps i la decadència de la família, així com també la mort o la joventut.
Un exemple clar el trobem a la torre: Aquesta es comporta com si d'un ésser viu es tractés i neix, creix i mor com els personatges. És el símbol del temps que passa i de la vida dels adults, al contraridel jardí, que representa la vida infantil.
Aquests jardí emplaçat a la torre representa doncs, la joventut, la infantesa viscuda a la torre.
En aquest jardí hi ha un llorer que simbolitza la mort, ja que és on cau el llamp i on la Maria, representant per excel·lència de la infantesa, se suïcida.
També al jardí hi podem trobar un petit estany ple d'aigua que també simbolitza la mort perquè és onmor ofegat en Jaume. De fet l'aigua és ja un símbol de mort a l'obra que també trobem en l'estranya malaltia d'en Ramon.
A banda de la torre i el seu entorn també hi ha altres símbols més petits físicament però alguns amb més rellevància.
L'armari japonès d'en Nicolau és un moble que el veiem de nou i el tornem a veure quan ja és un moble corcat i vell. Representa el pas del temps que tot ho famalbé.
En aquesta mateixa línia tenim també el mirall, que fa de testimoni de la vida de la protagonistes i reflecteix l'expenedor i la decadència de la família. Però no només simbolitza el pas del temps sinó que és una mena de metàfora, ja que durant l'obra els personatges donen la seva visió personal d'un conjunt d'esdeveniments que passes, de la seva vida, dels seus amors, de les morts, etc.Aquestes visions formen un tot que està fragmentat, com el mirall, en els diferents personatges. També simbolitza la mort de la família en trencar-se quan comença la guerra civil, ja que aquesta s'esmicola entre l'exili, la guerra i altres fets.
Uns altres símbols de la mort són la tórtora o la perla de la corbata que es desenganxa i que la Teresa agafa d'en Salvador.
Les flors tenen també unasimbologia a Mirall trencat. Les violetes que porta la Bàrbara simbolitzen la mort d'aquest personatge romàntic, abocat al desastre des del principi. Però les flors representen, més que un fet, un personatge de la novel·la o una relació entre dos personatge. Així per exemple la flor de cirerer representa la parella Teresa-Amadeu Riera, i la de la pomera, la Teresa i en Salvador. També les violetesde la Bàrbara representen un unió de parella entre ella i en Salvador.
Les roses color carn ens fan referència a la Teresa i les de color vermell, al notari Riera.
I el símbol final de la decadència de la família i el final de tot ho trobem a l'últim capítol amb la rata. Aquesta ofereix una visió objectiva del final de la torre i la crema dels records com els mobles i altres objectes extrets dela torre. La rata presència el final de la torre i al final és trobada morta a la soca d'un arbre. Simbolitza el final de tot: la família, la torre, els records, etc.
Localtzacio
Mercè Rodoreda va nèixer a Barcelona, al barri de Sant Gervasi, el 10 d'octubre de 1908 i va morir a Girona el 1983. Va iniciar una carrera col•laborant als diaris i revistes de més prestigi d'aquells anys, amb lapublicació de novel•les com: Sóc una dona honrada (1932), Del que hom no pot fugir (1934). L'estabilitat econòmica li arriba amb la feina que Armand Obiols obté el 1954 com a traductora a l'organisme de les Nacions Unides, a Ginebra, i això propicia que Mercè Rodoreda entri en una enorme etapa de creativitat: recull els contes que tenia dispersos en diferents revistes de l'exili, n'hi afegeix d'inèditsi trenca el seu silenci de vint anys amb Vint-i-dos contes (1958), que obtindria el premi Víctor Català 1957, i que l'esperona a redactar, gairebé alhora, les novel.les Jardí vora el mar, La plaça del Diamant i La Mort i la Primavera. El 1961, envia La Mort i la Primavera a la convocatòria del mateix premi i també és eliminada. La publicació de La plaça del Diamant (1962). Després vindrien La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Olaaaa
  • olaaaa
  • OLaaaa
  • OLAaaa
  • Olaaaa
  • olaaaa
  • olaaaa
  • Olaaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS