oliver twist

Páginas: 13 (3200 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015
1. Breu resum de la pel•lícula.
La història se centra en un xiquet orfe, la mare del com mor quan aquest naix, es diu Oliver Twist. Llavors, el xiquet és arreplegat en l'hospici per compte del senyor Bumble.
Un extraordinari drama que delata la trista i patètica situació dels xiquets de baix nivell social, en una època negra, perfectament descrita en la mítica novel•la de Dickens. Oliver éscastigat, manipulat, venut, perseguit i assotat en un món de lladres i canalles.
El drama dels hospicis per a xiquets abandonats i l'educació dedicada a la formació de delinqüents per part de Fagin. Oliver és valent, enginyós i sap sobreviure davant tanta maldat. Per fi té premi tant sofriment, l'amor de la família que sempre havia desitjat.
Quan el xic s'atreveix a demanar més menjar (ja quetots els xiquets de l'orfenat, passaven molta fam; tots van decidir que un dels xiquets fora a parlar amb el director , aqueix va ser Oliver), el seu protector decideix oblidar-li i ven al jove a l'amo d'una funerària, on després de netejar xumeneres i treballar com a ajudant d'un enterrador.
La vida és molt dura per al xiquet en la seua nova llar i opta per escapar a Londres. Als afores de laciutat, cansat i famolenc, coneix a Artful Dodger, que li ofereix allotjament. Des de llavors es veurà obligat a treballar per al malvat Fagin (el cap de la banda de delinqüents juvenils, més concretament de carteristes), també estan en el grup, el lladre Jack Dawkins, l'assassí Sikes, la prostituta Nancy i el misteriós Monks, implacable perseguidor d'Oliver.

2. Anàlisi dels personatgesprincipals.
OLIVER TWIST: És el protagonista de la historia, és orfe perquè el seu pare mor abans de que ell nasquera, i la seua mare mor, poc desprès del part. Es cria en un hospici de Londres i sofreix maltractaments durant la seua infantesa, però al final, aconsegueix ser feliç.
FAGIN: És un vell jueu, amb mal aspecte físic, i en la seua casa recull als xiquets que roben per a ell.
BILL SIKES:Perteneix a la banda de Fagin, des de que era un xiquet, és un dels que roba en la casa de la Sra. Maylie, i és el novio de Nancy. Al final, s’acaba ahorcat intentant fugir desprès d’haver assassinat a la seua novia, Nancy.
PILLASTRE: És un dels xiquets que pretenien a la banda de Fagin, ell és el que troba a Oliver, en Londres, i el fica en la banda.
NANCY: Junt al seu novio Sikes, esta alservici de Fagin. Però a ella eixa vida no li agrada, per això fa tot el possible i intenta ajudar a Oliver, per a no acabe sent un lladre. Acaba sent assassinada per el seu novio, quan descobreix que l’esta traicionant.
Sr. BROWNLOW: És un home adinerat, és un dels personatges que li dona amor a Oliver, i que finalment, acaba adoptant-lo.
MONKS: És un home gran i molt malvat, té una taca roja en elcoll, i resulta ser el germanastre d’Oliver.
Sr. BUMBLE: És el amo del hospici on Oliver va nàixer. És un home de classe alta, que maltractava als xiquets del hospici.

3. Anàlisis del Londres Victoria: dona, càrrecs de l’alta burgesia i del proletariat.
CLASSES SOCIALS
La classe més alta era coneguda com a l’aristocràcia.
La classe mitja la composaven els burgesos. Desplaça al’aristocràcia terratinent. Situació de privilegi social. La fortuna prevalia ara per sobre la sang. Marginació cap a les classes obreres. Pretensió i aparences. Moral victoriana. Tipus.
• Alta: coneguts com a Gentry. Eren els grans empresaris, mercaders, banquers.
• Baixa: eren els propietaris dels tallers, industries i comerços.
La classe baixa estava composada per dos sectors:
• La classetreballadora “proletariat”.
• Els pobres (que eren els persones que no treballaven, o no ho feien amb regularitat, i rebien la caritat publica).
DONA
Dels sectors privilegiats:
• En els primeres dècades del segle XIX, va ser estenent-se entre la classe mitjana, i amb més dificultat entre els restants grups socials, un ideal de feminitat que suposava l'exclusió de la dona de l'esfera pública i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • OLIVER TWIST
  • Oliver Twist
  • oliver twist
  • Oliver Twist
  • Oliver twist
  • Oliver Twist
  • Oliver twist
  • Oliver twist

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS