Orígens i causes de la 2a Guerra Mundial

Páginas: 4 (778 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2014
1. ORÍGENS I CAUSES DE LA GUERRA

1.1 . Les primeres iniciatives del nazisme

La crisi econòmica va crear un clima favorable al nacionalisme i l’apogeu de les solucions totalitàries.
Aviat es vamanifestar la fragilitat de la Societat de Nacions (SN). A la conferencia de desarmament Alemanya va abandonar la Societat de Nacions.

Hitler va infringir les limitacions imposades a Alemanya pelTractat de Versalles. El dictador alemany projectava dominar tot Europa.
El primer pas va ser l’intent d’annexar Àustria el 1934, però l’annexió es va avortar gràcies a la ràpida intervenció deMussolini.

El govern nazi va restablir el servei militar obligatori.

França, el país més amenaçat, va aïllar Alemanya. El 1935 a la conferencia de Stressa va signar un acord amb Itàlia i el RegneUnit per assegurar la independència d’Àustria i contra la política d’armament de Hitler. Un pacte d’assistència mútua amb l’URSS. Alemanya semblava assetjada diplomàticament.

1.2. La col·laboracióentre els estats feixistes

Al 1936 Itàlia va envair i conquerir Abissínia, fet que va provocar l’oposició de les potències europees. La Societat de Nacions va decidir adoptar sancions econòmiquescontra Itàlia. La resposta de Mussolini va ser abandonar-la.

Al 1936 Hitler va ordenar l’ocupació de la zona desmilitaritzada de Renània, cosa que trencava el Tractat de Versalles i la garantia deseguretat de França.

L’esclat de la Guerra Civil espanyola al juliol de 1936 va posar en evidència la feblesa de les democràcies occidentals. L’Agost es va fer un acord que van signar 25 països.
Esva convertir en paper mullat, ja que l’Alemanya nazi i la Itàlia feixista van ajudar contra la República, i l’URSS va ajudar a la república.

La Guerra Civil Espanyola (1936-1939) va facilitatl’aliança entre Hitler i Mussolini, que a l’octubre de 1936 van forjar l’Aliança Eix Berlín-Roma.

Al novembre Alemanya i el Japó van signar el pacte Antikomitern contra l’URSS, al qual es van adherir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causas de la i guerra mundial
  • Causas De La I Guerra Mundial
  • Causas I Guerra Mundial
  • Causas i consequencias de la guerra mundial
  • Diferencia entre las causas de la i y ii guerra mundial
  • 2A Guerra Mundial
  • Consecuencias 2a Guerra Mundial
  • 2a Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS