Organitzacions Mundials

Páginas: 3 (501 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2015
L'Organització Mundial del Comerç (OMC) és l'únic Organisme Internacional que s'ocupa de les normes que regeixen el comerç entre els països. El seu propòsit és assegurar que les corrents comercialscirculin amb la màxima facilitat, previsibilitat i ellibertat possible.
Gràcies a la OMC els consumidors i els productors saben que poden comptar amb un subministrament segur i amb una major varietaten el que és refereix als productes acabats, els components, les matèries primeres i els serveis que utilitzen, mentre que els productors i els exportadors tenen la certesa que els mercats exteriorsromandran oberts a les seves activitats.
L'objectiu de la OMC, a part de contribuir a que les corrents comercials circulin amb fluïdesa, llibertat, equitat i previsibilitat, és millorar el benestar dela població dels països membres, amb aquest objectiu trenquen les barreres entre els països que en formen part i per tant l'entorn econòmic mundial es torna més pròsper, tranquil i fiable. A l'OMC lesdecisions solen adoptar-se per consens entre tots els països membres.
L'OMC està integrada per al voltant de 160 membres, que representen més o menys el 95 per cent del comerç mundial. Les decisionssón adoptades pel conjunt dels països membres. Normalment això es fa per consens. No obstant això, també és possible recórrer a la votació per majoria dels vots emesos, si bé aquest sistema mai haestat utilitzat en l'OMC. L'òrgan superior d'adopció de decisions de l'OMC és la Conferència Ministerial, que es reuneix almenys un cop cada dos anys. L'OMC compta igualment amb un important nombre decomitès i grups de treball especialitzats que s'encarreguen dels diferents acords i d'altres esferes com el medi ambient, el desenvolupament, les sol·licituds d'adhesió a l'Organització i els acordscomercials regionals.

L'Organització Internacional del Treball (OIT) es dedica a la promoció de la justícia social i els drets humans i laborals internacionalment reconeguts. Avui en dia, l'OIT ajuda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • T3 ORGANITZACIONS MUNDIALS P4
  • Anàlisi Organitzacions (Cnjc)
  • mexico segubnda guerra mundials
  • Pac1 Psicología Organitzacions
  • Estudi de les organitzacions
  • PSICOLOGIA ORGANITZACIONS
  • psico de les organitzacions
  • SEGONA REPÚBLICA, PERSONATGES I ORGANITZACIONS POLÍTIQUES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS