SEGONA REPÚBLICA, PERSONATGES I ORGANITZACIONS POLÍTIQUES

Páginas: 4 (996 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2015
5.Identifica i explica:
-Niceto Alcalá Zamora
Nascut a Córdoba, era advocat i diputat pel Partido Liberal des del 1905. Va ser ministre durant la monarquia. El 1930 es proclamà republicà i vaocupar el càrrec de president de la República del 1931 al 1936. Es va exiliar a la Guerra Civil i va morir a l’estranger.
-Francesc Maciá
Nascut a Vilanova i la Geltrú, va ingressar a l’Acadèmia Militari va assolir el grau de tinent coronel. La seva posició catalanista el va fer abandonar l’exèrcit. El 1931, després d’exiliar-se a la dictadura de Primo de Rivera, va tornar a Catalunya i s’integrà aEsquerra Republicana. Va ser el president de la Generalitat del 1932 al 1933.
-Alejandro Lerroux
Nascut a Córdoba, va ser un polític de dretes, anticatalanista i anticlerical. Despres de marxar deUnión Republicana, va fundar el Partit Republicà Radical a Barelona. Durant la II República va ser el president del govern espanyol al 1933.
-Francisco Franco
Nascut a Ferrol, va fer la carreramilitar i va esdevenir el general més jove de l’exèrcit español. Radicalment conservador i catòlic, va formar part del grup diligent de la insurrecció del 1936 (Guerra Civil). Després de la guerra vaimposar un régim de dictadura militar que durà fins la seva mort.
-Francisco Largo Caballero
Va néixer a Madrid, s’afilià a la UGT el 1890 i al PSOE el 1894 i en va ser elegit regidor i diputat. Va sernomenat ministre de treball (1931) i més tard cap del govern (1936). Després de la Guerra Civil, es va exiliar a Fança, on finalment va morir.
-Emilio Mola (EMILIO NO MOLA JODER)
Va néixer a Cuba,però va ser un militant espanyol. Va ser empresonat després del triomf de Front Popular el 1932. Un any després, va ser amnistiat i va esdevenir un dels líders del cop d’estat dels franquistes que vainiciar la guerra a Espanya, en la que va morir.
-José Antonio Primo de Rivera
Nascut a Madrid, va ser el fill del anterior dictador a Espanya, Miguel Primo de Rivera. Va entrar en contacte amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Segona República I La Catalunya Autònoma
  • LA SEGONA REPÚBLICA I LA CATALUNYA AUTÒNOMA (1931-1936)
  • La segona república
  • La Segona República I La Catalunya Autònoma
  • Crisi de la Restauració i la Segona República
  • Personatges Mar i cel
  • La Segona Republica Espanyola
  • Activitats Segona Republica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS