Organización Mundial de Aduanas

Páginas: 2 (498 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2013
DEFINICIÓ
La Organització Mundial de Duanes (OMA) (WCO World Customs Organization) és un organisme internacional dedicat a ajudar als països membres (normalment representats per les sevesrespectives duanes) a cooperar i estar comunicats entre ells en matèria duanera. La missió de la OMA es incrementar la eficiència de las administracions de Duanes del mundo.
La seva seu es troba enBrussel·les (Bèlgica), i la seva labor contribueix a desenvolupar regles consensuades en procediments duaners, així com a prestar assistència i aconsellar als serveis.
HISTÒRIA
La historia de la OrganizaciónMundial de Aduanas comenzó en 1947, año en el cual los trece Gobiernos representados en el Comité de cooperación económica europea acordaron crear un Grupo de estudio. Este Grupo examinó laposibilidad de establecer una o más uniones aduaneras entre los diferentes países europeos, considerando los principios del Acuerdo general sobre aranceles aduaneros y comercio (GATT).
En 1948, el Grupo deestudio creó dos comités, uno económico y el otro aduanero. El comité económico fue el predecesor de la Organización de cooperación y de desarrollo económicos (OCDE), y el comité aduanero pasó a ser elConsejo de Cooperación Aduanera (CCA).

,nom que va utilitzar fins l’any 1994, any en que va canviar pel nom vigent, sent l’única organització intergovernamental mundial idònia per abordar matèriesduaneres
FUNCIONS
-Establir, aplicar, recolzar i promoure instruments internacionals per la harmonització i implementació uniforme dels procediments i sistemes duaners simplificats i eficaços, queregeixen el moviment de mercaderies, persones i mitjans de transport a través de les fronteres duaneres.
-Potenciar els esforços desplegats pels Membres per assegurar el compliment de la sevalegislació, tractant de maximitzar el nivell de cooperació entre ells i amb altres organitzacions internacionals amb el fi de combatre les infraccions i altres delictes comesos a nivell internacional....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organizacion Mundial de Aduanas
  • organizacion mundial de aduanas
  • Organizacion mundial de aduanas
  • Funciones de la Organización mundial de Aduana
  • Organizacion Mundial De Las Aduanas
  • ORGANIZACION MUNDIAL DE ADUANAS
  • Organizacion mundial de aduanas
  • Organizacion Mundial De Aduanas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS