Orientiació

Páginas: 2 (276 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
ORIENTAR-NOS AMB EL SOL.
Per saber situar-nos a un lloc desconegut sense brúixola ni mapa, Podem utilitzar uns quants Mètodes com les estrellesa la nit o el rellotge de dia, o uns quants Utensilis que ENS ajudin a orientar-nos un dels Mètodes que Podem utilitzar a un lloc al descobert ésel sol.
A Tots ENS han Ensenyat que el sol SURT per l'est i és posa per l'oest. Aquestes Indicacions els Podem Fer servir com a referència.Aquestes Indicacions nomes són exactes uns quants dies de l'any, el 21 de mar i el 23 de setembre ia 1 Terraplè pla. Les altres dates nomes sónaproximacions.

Si ens posem mirant al sol de migdia, l'hemisferi nord ens indica: l'Est a la nostra esquerra i l'Oest a la nostra dreta, el Sud alcapdavant i el Nord a la nostra esquena. Si estem a l'hemisferi sud, mirant cap al sol de migdia, ens indicarà l'Est a la nostra dreta, l'Oest a lanostra esquerra, el Nord al capdavant i el Sud a la nostra esquena. En qualsevol dels dos casos, el Sol sempre surt per l'Est.
Un altre mètoded'orientació amb el Sol és clavant un pal a terra, marquem el punt final on projecta l'ombra i passat un temps tornem a marcar un punt al final de l'ombra,si unim aquests punts ens donarà la direcció delOeste cap a la primera marca i l'Est cap a la segona, depenent de l'hemisferi on estiguem situats,traçarem una línia perpendicular a la que vam aconseguir amb la projecció de l'ombra i aquesta ens donarà el Sud o al Nord, en direcció al Sol.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS