PAC 1 FINAL Desenvolupament

Páginas: 7 (1528 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2015

PAC 1
DESENVOLUPAMENT DE LA PSICOLOGIA

















ALUMNE: CARLA PÉREZ RODRÍGUEZ
CONSULTOR: ROSER PIÑOL RUBIÓ

APARTAT 2 : SINTESI DEL DEBAT
Fent referencia a les idees que s’exposen en el debat, podem veure les diferents teories del desenvolupament dels quatre autors que analitzem i fer una relació directa amb la noticia de Maximilian, el nen de 12 anys més jove de la universitat deFrança.
Piaget adopta una concepció biológica del desenvolupament. I diu que l’organisme incorpora informació del medi gracies als esquemes. Això ho podem relacionar, ja que en el cas de Max es produeix aquest intercanvi: "a partir de la interacció de les característiques de l'entorn.., és a dir, hi ha dos aspectes que tenen relació, el tipus de pares que té i les clases que reb, que fan que s’acceleriel seu desenvolupament conjuntament amb la capacitat innata de Max per les matemàtiques, que seria el factor innat hereditari.
Des del punt de vista de Vigotsky i la teoria sociocultural que planteja, per ell es molt important el context social del nen per dur a terme el seu desenvolupament. Vigotsky creu que pots tenir intel·ligència com en el cas de Max perquè la portes dins genèticament peròque per poder desenvolupar-la has d’haver crescut en un entorn que afavoreixi aquestes qualitats. En la seva teoria diu que els signes que regulen la conducta social especialment el llenguatge per fomentar una bona comunicació amb l’exterior i en el cas de Maximilian aquest signe ha estat el llenguatge matemàtic que li han inculcat el pare i la mare durant el seu aprenentatge, el que ha fet que elnen hagi crescut amb aquestes facultats fins al punt d’anar a la universitat amb l’edat que té.
Segons la teoria de Bronfenbenner el desenvolupament del coneixement es produeix gracies a l’entorn en el que es desenvolupa, aquest entorn es el classifica en diferents conceptes: el microsistema (família), el mesosistema (amics d’universitat, professors), el exosistema (bibliografies, documentals) i elmacrosistema (cultura).Per això veiem que en Max tots aquets àmbits en Max té un incentiu intel•lectual d’una magnitud molt diferenciada en vers altres nens i això fa que ell desenvolupi les seves capacitats al màxim. 
Bertanlanffly no pensa en la part biológica com a influencia en el desenvolupament de la persona. L’autor ens parla d’un sistema on el més important són les relacions que hi haentre aquests. Denomina els individus com sistemes oberts i que dins nostre tenim subsistemes que té relació amb el sistema ecològic o extern. Per això crec que el desenvolupament es genera igualment influenciat per l’entorn i els estímuls i en el cas de Maximilian podem dir que rep estímuls o pateix pertorbacions que provoquen canvis d´estat. El nostre cos regula la informació que ens arriba perdesenvolupar-se, però té molta importancia el nostre disseny, la nostra capacitat innata que en permetrà “conjugar el procés de desenvolupament”.

El medi amb el qual interacciona és també un sistema. Aquest intercanvi o interacció és el que diem comportament. Totes les relacions amb el seu entorn seria el sistema ecològic.
La meva conclusió final, com he demostrat en el debat es que el cas de Maxtrobo que té una relació molt directa amb la teoria de Bronfenbenner que ens parla del desenvolupament per instancies i la importància que té l’ambient amb el desenvolupament de l’individu. Per això crec que es pot relacionar amb el cas sempre i quan no es deixi de banda la part biològica(substrat genètic) que Max ja té des de el seu naixement. Tot i que crec que Bronfenbenner no deixa de banda ladotació genètica i això fa que el que ell pensa es pugui relacionar molt bé amb el cas d’en Max.























APARTAT 3: DESENVOLUPAMENT, EDUCACIÓ I CULTURA

l'educació, de la cultura, de l'escolarització, de les pràctiques educatives, i de l’efecte que aquestes tenen en elDESENVOLUPAMENT dels infants.

Escasa relació entre el procés de desenvolupament i l’educació educatius es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 psicologia del desenvolupament
  • PAC 1 DESENVOLUPAMENT
  • Psicologia Del Desenvolupament Pac
  • Pac 3 El DesEnvolupamEnt En l'Adolescència
  • desenvolupament i aprenentatge durant l'edat escolar PAC 1
  • Pac 1
  • Pac 1
  • PAC 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS