PAC 1 materials didáctics i curriculars

Páginas: 4 (891 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2012
Quan parlem de materials en suport paper en allò que primer pensem és en el llibre de text. Això és així perquè segurament és el material que més hem utilitzat i que més ha estat present al llarg dela nostra llarga vida d'estudiant. Podem dir que amb el pas dels anys hem passat d'una presència quasi exclusiva del llibre de text a les nostres aules a una incidència cada cop menor o quasiinexistent.
Durant molts anys, en l'educació més tradicional, l'aprenentatge s'ha caracteritzat per ser memorístic. En aquest procés d'ensenyament-aprenentatge, igual per a tothom, el mestre ha sigut elprotagonista principal ja que era l'encarregat de la transmissió dels coneixements i l'alumne un mer receptor d'aquests coneixements. És en aquest context on el llibre de text hi ha estat molt present jaque el mestre l'usava com a manual que li indicava aquells continguts que s'havien de treballar i l'alumne l'usava per seguir les explicacions del mestre, realitzar els exercicis i activitats ques'hi indicaven i, conseqüentment, memoritzant-lo per tal de preparar l'examen final.
Amb el pas del temps, la presència del llibre de text ha disminuït degut, en gran part, a la revolució tecnològicaque estem vivint en els nostres temps. Amb la incorporació de les noves tecnologies en la majoria de centres educatius, hem substituït el llibre de text per la pissarra digital i pels ordinadors. Araels nostres alumnes ja no segueixen el fil de les nostres explicacions en el llibre de l'editorial en concret sinó que el procés d'ensenyament-aprenentatge es converteix en un procés en el quall'alumne hi participa activament i el mestre es limita a guiar i orientar aquest procés. Però, en aquest context, realment s'ha substituït el llibre de text amb les noves tecnologies? Personalment crec queel que hem fet, en molts casos, és emmascarar el llibre de text, és a dir, presentar-lo als alumnes amb un altre format, el format digital. Però, no deixem de fer el mateix que feiem anys enrere: els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 Política I Societat
  • Interculturalitat I Educacio Pac 1-B
  • Pac 1 Fonaments I Evolució De La Multimèdia
  • PAC 1 I
  • Propietats I Assaigs De Materials
  • Exercicis I Materials De Logopèdia
  • Pac 1
  • Pac 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS