PAC 2 Fonaments i evolucion multimedia

Páginas: 9 (2043 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2014


Fonaments i evolució de la multimèdia
PAC2




















Origen i vigència de la multimèdia


Ivan Martí Nieto










Índex


Índex 2
Comparacions 3
WWW i món digital 3
So vs tàctil 4
1.2 Alan Kay vs. Douglas Engelbart 5
Comparacions 5
Hardware i software 5
1.3 El portàtil de 100 ~$ 6
2. El futur de les interfíciesgràfiques 7
Uns primers passos cap al futur 7
Realitat virtual i realitat augmentada 8
Bibliografia 9
http://es.wikipedia.org/wiki/Vannevar_Bush [Consulta: octubre 2011] 10
http://es.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Negroponte [Consulta: octubre 2011] 10
http://es.wikipedia.org/wiki/Mundo_digital [Consulta: octubre 2011] 10
Another Sony Smart AR Demo [Consulta: 22 d'octubre de 2011] 11PlayStation Vita Face Recognition 11
Face Substitution 11
HoloDesk - Direct 3D Interactions with a Situated See-Through Display [Consulta: 22 d'octubre de 2011] 11







1.1 Vannevar Bush vs. Nicholas Negroponte

Comparacions
Ambdós són científics, on la tecnologia, comunicació i els nous mitjans són les seves passions. L’únic que els diferencia és la seva forma de veure el futurde les interfícies i els anys en els que van donar les seves teories, per un futur pròxim.

WWW i món digital
Vannevar a mesura que anava avançant en les seves investigacions, veia que la necessitat de tenir tota la informació centrada en un sol lloc, s'estava tornant un requisit. Els estudis, les teories, investigacions de tot el món, s'estaven tornant inaccessibles, i per tant, tota aquestainformació es perdia per als grans investigadors. Per exemple, les lleis de la genètica que Mendel va formular, es van perdre durant tota una generació de científics, capaços d’ entendre-les i difondre-les.

Negroponte arriba a una conclusió semblant (encara que en uns cinquanta anys de diferencia). A mesura que la tecnologia de la informació avança, les persones tenen la necessitat dedigitalitzar tota la informació, per tal de poder disposar-la en qualsevol lloc. Per tant, la idea de poder accedir a les dades des de qualsevol part del món, és un punt important per als dos pensadors, ja que degut a la gran quantitat d’ informació adquirida durant molts segles, s'està tornant difícil d’organitzar i administrar.


So vs tàctil
La idea del futur que ens espera referent a lacomunicació entre usuari o màquina (o almenys en aquella època) , era la realització d’una interfície on l’usuari es pugui comunicar directament, sense l’ús d’intermediaris. D'aquí sorgeix la idea d’ intel·ligència artificial de Vannevar. Poder-nos comunicar amb una màquina mitjançant la veu, i que aquesta sigui capaç de saber el que estem dient (ordres, dictats, etcètera) és una de les tecnologies queVannevar aposta per al futur.

En canvi Negroponte, aposta per les interfícies tàctils. La seva idea prové perquè creu que les persones encara necessitem fer servir les mans, per realitzar la interacció amb la màquina, ja que estem acostumats a escriure amb màquina d’ escriure o teclats. De fet, aposta abans per la interfície tàctil que per l’ús d’ un ratolí.

Si hem de mirar qui avui en diatenia raó, potser s’imposaria la teoria de Negroponte, ja que actualment, tots els dispositius quotidians són tàctils. Però Vannevar no anava mal encaminat. De fet, avui en dia existeixen programes inclosos en el sistema operatiu, que et permet comunicar-te amb la interfície del sistema, o el mateix Siri, integrat en el sistema IOS 5.0 de l’ Iphone 4S, que permet comunicar-se amb el mòbil, perfer preguntes o interactuar amb el sistema, però això ja s’ampliarà en el segon exercici.




1.2 Alan Kay vs. Douglas Engelbart

Comparacions
Ambdós inventors informàtics, tenen una intervenció directa, amb les interfícies que coneixem avui en dia. Gairebé es podria dir que sense les seves aportacions, no tindríem unes interfícies sòlides per a la comunicació amb els ordinadors....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 Fonaments I Evolució De La Multimèdia
  • Pac 2 Fonaments I Evolució De La Multimèdia
  • Fonaments i evolució de la multimèdia
  • Fonaments Psicosocials Del Comportament Humà. Pac I
  • PAC 2 Desenv i aprenentatge
  • PAC 1 Fonaments culturals i semiotics del comportament huma
  • Pac 2 polítiques índex i informacions
  • Evolucion del multimedia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS