PAC 2

Páginas: 6 (1399 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
UNITAT II. Àmbits de desenvolupament
1. Les dificultats d’un centre de secundaria.
En aquesta pregunta es tindran en compte la pertinença i coherència de les aportacions i la seva justificació a partir de les lectures fetes. En les respostes s'hi han de veure reflectides:
Les característiques del desenvolupament adolescent concretades en les diferències individuals significatives. (A.Moreno 2009).
Les implicacions d'aquest desenvolupament en els processos d'ensenyament-aprenentatge. (Perinat, 1997)
Què suposa la diversitat a l'aula: motivacions, interessos, estils d'aprenentatge, etc., que recull López Vicente (2008)
Quina ha de ser l'actitud del docent davant d'aquesta realitat: expectatives, formació, etc.
Les condicions del centre educatiu per a la millora: processosde formació, organització, metodologies, suports i altres. (Coll, 2000)
2. L’alumnat que arriba a Primer d'ESO.
La descripció que haurà fet cadascú de l'alumnat serà diferent i es prendrà com a base per a la resposta de les preguntes següents.
2.1 Hi ha un grup de necessitats que són comunes a tots els alumnes i que fan referència al seu desenvolupament:
- Ser acollits al nou centre i rebre unaatenció personalitzada basada en la informació rebuda de l'etapa anterior i rebre expectatives de progrés per a tots (López Vicente, 2008)
- Tenir garantides les possibilitats d'aprenentatge i participació en totes les activitats d'ensenyament- aprenentatge en una aula, on tant la metodologia com la composició del grup faci possible atendre les diferents necessitats i nivells d'aprenentatge(Coll,2000)
- Desenvolupar al màxim l’àrea cognitiva des de l'estadi on es troba, recollint les aportacions de Piaget, i atenent els diferents estils cognitius (López Vicente, 2008)
- Desenvolupar l’àrea social a partir dels nous microsistemes (noves persones significatives, nous vincles). (Bronfenbenner, 79 ; M. Castellana, 2002)
- Desenvolupar correctament l’àrea emocional, a partir d’unaidentitat, autoestima i autoconcepte (especialment acadèmic) adequats. (López Vicente, 2008)
En concret:
a) Els alumnes que tenen dictamen: necessiten cursar els estudis amb un currículum adaptat a les seves possibilitats en base a un Pla Individual amb els suports educatius necessaris a l'aula ordinària sempre que sigui possible. Necessiten tenir garantida la integració al grup d'iguals i millorarel seu autoconcepte personal i en relació al seu rendiment acadèmic afavorint la interacció amb el grup d'iguals tal i com descriu Vygotsky.
b) Els alumnes que presenten problemes de conducta: treballar mecanismes de control conductual, tenir espais de treball en grup petit que permetin una atenció més personalitzada, establir relacions positives; rebre suports pertinents, etc.
c) Els alumnesque han assolit els objectius de cicle mitjà: progressar en els seus aprenentatge des del seu nivell per tal de no disminuir la desmotivació. Ja hem vist que els processos maduratius són diversos; en aquest cas, necessiten temps per valorar el seu desenvolupament. Necessiten adaptacions d'aula a nivell de metodologia i avaluació.
d) Els alumnes que han superat el nivell de primària: en aquest grupd'alumnes podem definir les necessitat de manera més genèrica: les pròpies de l'etapa adolescent. No presenten cap especificitat. Amb tot, caldrà vetllar específicament per la seva ubicació als grups i pel seu grau de motivació vers l'estudi.
e) Els alumnes que necessiten millorar: en aquest grup podem trobar alguns alumnes que rendeixen per sota de les seves possibilitats en general i d'altreses poden trobar en una situació de disharmonia (algunes àrees a nivell de cicle superior, altres mitjà) és a dir que es troben entre haver superat 6è en algunes matèries i altres no. L'anàlisi de les raons: problemes emocionals, personals o familiars concrets poden ser-ne la causa. Per això necessiten referents adults positius (Castellana, 2002) que els transmetin interès per l'aprenentatge en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pac 2
  • PAC 2
  • Pac 2
  • PAC 2
  • Pac 2
  • Pac 2
  • Pac 2
  • Pac 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS