PAC A DEJANIRA PEREZ CARMONA AULA 4

Páginas: 10 (2255 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2015
EXERCICI 1
GUIÓ:
PUBERTAT
CANVIS FÍSICS
CANVIS PSICOLÒGICS
REPERCUSSIÓ PSICOLÒGICA
Avui us explicaré tot el procés de la pubertat i els seus canvis. Vosaltres ara mateix en el epicentre d’aquesta fase de maduració.
LA PUBERTAT:
La pubertat com a tal es una fase de desenvolupament biològic en que es produeixen tant canvis físics com psicològics.
Aquest procés es desenvolupa es laadolescència, normalment comença entre el 9-15 anys i finalitza entre els 19-20 anys.
Per tant ara mateix vosaltres us situeu en un moment de continus canvis, on experimenteu noves sensacions en el vostre cos i en la vostre ment.
A continuació us anireu explicant tot aquest procés, per que us situeu i entengueu tot el que vosaltres mateixos aneu experimentant.
Aquestes transformacions no es viuen enel mateix moment ni representaran el mateix per a tots.
I acaba completant-se amb la maduresa física i sexual de vosaltres, adolescents, i en la adquisio de característiques adultes del sexe propi.
CANVIS FÍSICS
Una representació d’aquest desenvolupament son els diferents canvis que heu desenvolupat fins el moment en el vostre cos i els que continuareu experimentant.
Hi ha diferenciació decanvis físics en les nenes i en els nens, encara que un dels mes important es el desenvolupament de la mida corporal, que pot variar tant en nens i nenes, la edat i la seva genètica.
Continuaré explicant els mes significatius de uns i desprès dels altres.
Per a les nenes, els canvis mes representatius, en un ordre cronològics significativament variable son els següents:
-Els primers canvis esprodueixen a partir d’un augment brusc de la producció d’hormones hipotalàmiques, que estimulen el creixement i la maduració funcional dels ovaris. Amb la producció que fan de estrògens i progesterona, afecta en el desenvolupament de l’úter i la vagina, en l’augment del pit, en la distribució del greix i regulació del cicle ovulatori.
-Comença de mica en mica el borrissol afilar i pubià.
- Olorcorporal característic, depenent de cada noia de forma mes o menys elevat.
-Menarquia,és la primera aparició de la menstruació en les noies. És considerat un dels actes més importants de la pubertat d'una noia, i també s'associa a la finalització dels canvis físics durant l'adolescència, ja que és un dels últims canvis que es produiran durant la pubertat. Aquest període té una durada de entre 4-7dies, una vegada al mes en què una dona sagna de forma natural per la vagina . El període és la mostra que el sistema hormonal ovàric funciona correctament .La majoria de les joves tenim el primer període ( menarquia ) entre els 10 i els 16 anys encara que l’edat mitjana són els 12 anys i mig.
Per a les nens, els canvis mes representatius, en un ordre cronològics significativament variable son elssegüents:
Uns dels primers canvis i uns dels mes significatius, es l’augment de la mida testicular i del penis. Que variarà depenent de cada constitució i serà un procés llarg.
S’iniciarà el creixement del borrissol pubià, i continuarà amb el borrissol afilar i de la resta del cos.
En aquest procés començarà a aparèixer la barba i el olor corporal característic.
La veu, l’acne tambéconstituiran uns del canvis mes importants per els nois.
L’emissió nocturna, constitueix una acció associada a alguns nens, no a tots, es primera emissió de semen mentre dorm, i es produeix de forma involuntària.
CANVIS PSICOLÒGICS
La pubertat també afecta la manera de ser, de pensar i de comportar-se tant dels nois i de les noies. Amb tota l'ebullició hormonal que representa, vosaltres canvieu tambéper dins, tant amb el desenvolupament de diferents aparells i sistemes del cos com amb una gran activació cerebral que augmenta les capacitats cerebrals i impulsa els adolescents vers la creativitat, l'experimentació en les relacions socials, la recerca dels vostres potencials i límits, i la maduració de la personalitat.
-Desenvolupament intel·lectual, començareu a tenir capacitat de comprensió,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paco Pérez
  • Biografia de Paco Perez
  • carmona y perez
  • Metodes pac 4 uoc
  • Psicologia Social Pac 4
  • Historia De La Psicologia PAC 4
  • PAC 4
  • pac

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS