PAC D

Páginas: 10 (2353 palabras) Publicado: 4 de abril de 2015
1.1

La satisfacció matrimonial es representa com una corba en forma d'U perquè és alta en els primers anys, disminueix en els anys intermitjos i augmenta en els anys posteriors.

Això respondria al fet que en els anys intermitjos seria quan la responsabilitat dels fills i de les carregues familiars disminueixen la implicació de la parella en el matrimoni, per dedicar-se més als fills o a lafeina. Si ens fixem en la teoria triangular sobre l’amor de Sternberg i Whitney (1991) que parla del compromís, la intimitat i la passió com a ingredients principals per què una relació sigui gratificant, és possible concloure que amb l’arribada dels fills el comprimís matrimonial moltes vegades queda superat pel comprimís filial i que la intimitat entre la parella queda relegada a un segon pla iaixò fa que moltes vegades desaparegui la passió. En els anys posteriors, amb el creixement i la marxa dels fills, les parelles poden retrobar-se i recuperar aquests tres pilars fonamentals.

Els matrimonis passen per diferents etapes, i en cada una d'elles es troben factors que poden influir en la seva satisfacció matrimonial, tot i que no em de deixar de banda que cada parella trobarà lasatisfacció i la motivació en elements diferents, si que podem dir que existeixen alguns punts en comú.

(pag 459-460-461 a González 2012)

1.2





1º ETAPA COMPROMIS: acceptar el compromís ´ss fonamental pel
matrimoniMATRIMONI ADAPTACIÓ: adaptar-se a una nova realitat i un nou estil
de vida compartida
NOUS ROLS: ara som persones que desenvolupemAltres rol (espos, esposa)
PROJECTE COMÚ: si no hi ha projecte comú no hi ha felicitat









2º ETAPA

CANVIS FISICS DE LA MARE: amb l’embaràs el cos canvia

FILLS NOVESRESPONSABILITATS: els fills


NOUS ROLS: pare o mare


REESTRUCTURACIÓ FAMILIAR: ja no són una parella





3º ETAPASENTIMENT DE BUIT: queden sols


EMANCIPACIÓ DELS FILLS ABORRIMENT: masa temps lliure

REESTRUCTURACIÓ DE LA PARELLA




4º ETAPANOUS ROLS: avis

NETS

NOVA REESTRUCTURACIÓ DE LA PARELLA


(pag 459-460-461 a González 2012)



1.3

En aquestes quatre etapes, els matrimonis han de sortejar diferents problemàtiques que afecten a la vida adulta, i que afectaran també a les relacions matrimonials i al grau de satisfacció de les parelles, problemàtiques com el divorci, l’aturo la viduïtat afecten a les persones en la seva vida adulta condicionant les seves relacions.

En la primera fase del matrimoni, les parelles poden enfrontar-se a aquestes tres situacions, tot i que és menys probable, enviudar o divorciar-se en aquesta primera etapa, ja que seria en la segona etapa amb l’arribada dels fills on es solen situar el major número de divorcis, al voltant dels set...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sol. PAC 1 Intro. mètodes d´investigació en psicologia
  • uoc pac-d psicologia del desenvolupament
  • Pac d,psicologia del desarrollo, uoc
  • Paco
  • paco
  • Paco
  • Paco
  • Paco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS