PAC1 DIRECCION MKT OUC

Páginas: 10 (2499 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2013
Solucions orientatives

Prova d’avaluació continuada 1
“Disparar, gravar i reproduïr: el tot en un de 3M!”


1) Identifica els nivells constitutius del 3M CP45 i analitza de forma argumentada quines necessitats satisfà a l'usuari que l’adquireixi.

Els nivells constitutius d'un producte es resumeixen en la taula següent, on es poden veure el tres nivells, juntament amb les sevescaracterístiques i la seva aplicació al 3M CP45:

Nivell constitutiu
Característiques
Aplicació al 3M CP45
Producte bàsic
Satisfà les necessitats bàsiques de l'usuari a través dels beneficis més baixos que el producte pot oferir.
Normalment són beneficis molt estàndard adoptats en tota la gamma de productes.

En el cas del producte 3M són les dues funcions bàsiques de l’equip:
Reproductor devídeo i fotos

Producte tangible
En aquest nivell les necessitats ja són més a un nivell superior, com poden ser d'ordre estètic, accessori i serveis oferts en pre i pos venda del producte.
En aquest mini projector el producte tangible es troba en les seves característiques més avançades:
- alta portabilitat
- possibilitat d'ampliar la memòria
- facilitat d'ús
- manejabilitat per a l'usuari- 3M ofereix al seu Web del producte un punt de suport als usuaris de l'equip1: preguntes, manuals i consells sobre l'ús del projector.
Producte augmentat
En aquest nivell es compleixen més les necessitats d'ordre més social, psicològic i de realització de l'usuari/consumidor.
En el 3M CP45 el producte augmentat són les seves funcions més avançades:
- prendre fotografies
- realitzar vídeo
-connexions amb altres equips
- funcionalitats avançades

El posicionament de l'equip es basa en les prestacions com a producte augmentat, que són les característiques sobre les quals més èmfasi es realitza en la descripció del producte al seu web:



2) Quin tipus de producte nou és el reproductor 3M CP45? Argumenta la teva resposta de forma adequada.

Els nous productes podenclassificar-se en els tres tipus següents:

Producte original o nou. Les seves característiques ho fan diferent de la resta de productes del mercat i així és percebut pel consumidor al que es dirigeix. És el que més riscos implica per a l'empresa, ja que no es coneix, a priori, el resultat que pot tenir en un mercat pel seu desconeixement i gran innovació.

Producte reformulat. Representa unainnovació important però no deixa de tenir els mateixos trets d'un producte comercialitzat al mercat. Normalment el producte reformulat obeeix a canvis en la seva formulació o en novetats en el procés productiu.

Producte reposicionat. Aquest últim tipus de producte ofereix una modificació que és rebuda com a nova pel comprador però que, en el fons, no altera les característiques del producte. És unade les tècniques més utilitzades en el sector de l'automoció per llançar nous models d'automòbils.

Si prenem les característiques del 3M CP45 es veu ràpidament que presenta importants novetats que no estan presents en altres equips de la competència: fotografiar, gravar i reproduir en qualsevol lloc i amb una altíssima mobilitat, per la qual cosa converteixen al producte en únic en el seusegment.




Amb l'alta innovació a nivell de producte que ofereix el 3M CP45 podem classificar-ho com un producte original o nou. Per reforçar aquesta classificació podem recolzar-nos en els segments als quals es dirigeix el producte: tant domèstic com professional, aportant innovació als dos mercats als quals es dirigeix.

Existeixen altres productes que ofereixen característiques similars, comles càmeres amb projector incorporat de Sony (http://www.sony.es/hub/videocamaras-handycam?article=1237480466149 ) però no ofereixen les mateixes característiques que el de 3M, que és una innovació per les seves prestacions i característiques.




3) Quina estratègia de marca creus que duu a terme 3M amb la gamma de productes que comercialitza? I, en particular, per al reproductor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Direccion De Mkt
  • Direccion De Mkt
  • direccion de mkt
  • Direccion De MKT
  • OLD SPICE DIRECCION DE MKT
  • PAC1
  • Pac1
  • pac1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS