Pac3 Models Educatius

Páginas: 5 (1095 palabras) Publicado: 7 de abril de 2015
 3ª ACTIVITAT AC:


PAC3: PLANIFICACIÓ I CONCRECIÓ DE LA RESPOSTA EDUCATIVA: ADAPTACIÓ DELS ELEMENTS D’ACCÉS AL CURRÍCULUM



ÍNDEX
1.Identifiqueu i justifiqueu els elements d’accés al Currículum.................................pàg 1

2.Guió per a poder exposar al Claustre de l'escola...................................................pàg 2


Bibliografía:
MEC (1996). Nuevas tecnologías ynecesidades educativas especiales. Madrid: CNREE/PNTIC
Flecha, R. et al. (2007). Transformando la escuela: comunidades de aprendizaje. Barcelona: Graó
XTEC: www.xtec.cat/web/curriculum/infantil‎
Miguel LLorca y Josefina Sánchez: Psicomotricidad y necesidades educativas especiales. Editorial Aljibe ,S.L 2003.





1. Situats en el rol del psicopedagog de l'EAP, identifiqueu i justifiqueu els elementsd’accés al Currículum que caldrà plantejar per a promoure la comunicació i l’accés als continguts escolars contemplats al Pla individualitzat elaborat per als dos alumnes.

La responsabilitat de les escoles és proporcionar a tots els alumnes un entorn i unes condicions en què els aprenentatges es puguin dur a terme de manera efectiva, cal, primer de tot, posar tots els mitjans a l’abast per aeliminar o pal·liar tant com es pugui aquelles dificultats per a participar en les experiències d’aprenentatge que s’organitzen al centre.El psicopedagog ha de portar a terme una clara funció d’assessorament al docent en la concreció dels diferents apartats del PI, tot començant per les adaptacions d’accés al currículum. Les decisions i les mesures que el psicopedagog prengui, amb la col·laboració de laresta de professionals del centre, ajudarà a obtenir indubtablement un entorn ric en oportunitats per tots els alumnes que formen el grup-classe.

L’accés al currículum ha de ser sempre una tasca prèvia a la presa de decisions que impliquin una modificació del mateix currículum, el centre educatiu ha de desenvolupar els projectes curriculars, les programacions i les adaptacions curricularsindividuals, tenint en compte aquestes necessitats, un alumne amb determinades necessitats educatives pot treballar els mateixos continguts curriculars i tindrà accés si hi ha un compromís per totes les part implicades en que l’alumnat amb necessitats específiques disposi de tots els recursos que facilitin l’accés als seus aprenentatges.

El conjunt d’actuacions per promoure la comunicació il’accés als continguts escolars per als dos casos, és el següent:

1. Adequar els espais i el mobiliari del centre i de les aules: eliminació de barreres arquitectòniques, ubicació dels alumnes a l’aula i de l’adaptació el mobiliari.
2. Proporcionar l’equipament específic: actuacions per a compensar dificultats de manipulació, com disposar de hardware i software educatius, per compensar problemes ambl’escriptura com màquines Perkins per a l’escriptura en Braille, lupes, telescopis, i d’una altra banda, actuacions als materials, adaptats, com mapes relleu, BITS amb LSC, plafons informatius, taulers de comunicació com el BLISS i l’SPC, llibres parlats, llibres en Braille, etc
3. Adaptacions en els mètodes, les estratègies i les activitats de l’E/A, per arribar aconseguir les mateixes fitescurriculars que la resta dels seus companys. El Psicopedagog , ha de proporcionar al mestre material i recursos didàctics adaptats a cada cas, pot proporcionar diferents metodologies, pot ajudar a incorporar activitats alternatives o complementàries a l’aula ja que els alumnes han de participar tant con puguin en les activitats que es duen a terme a l’aula on poder aportar els seus coneixements, siguinquins siguin, al treball conjunt de classe.
4. Adaptacions en els objectius, els continguts i els criteris d’avaluació, el paper del psicopedagog amb col·laboració dels mestres és fonamental per donar prioritat a determinats objectius i continguts que volem aconseguir i establir els criteris d’avaluació que permetin jutjar, al final de l’etapa educativa, si s’ha assolit el nivell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Models Educatius
  • Models educatius familiars
  • Models educatius de la primera infància
  • Procesos educatius
  • Sistemes Educatius
  • Modelso De Calidad
  • Models Django
  • models conductuals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS