Parkinson

Páginas: 5 (1056 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2011
1.Introducció

Jo us parlaré sobre la malaltia del Parkinson, he triat aquesta malaltia ja que puc dir que algú proper a jo la pateix, i hem va interessar poder arribar a saber més sobre aquesta. Moltes persones grans la pateixen i dic grans perquè es dona en persones majors de 50 anys i es dona en el mateix percentatge tan d’homes i de dones.

2. Cos del treball

2.1. Símptomes de lamalaltia

Els primers símptomes que es noten són mínims en comparació als que després s’arribaran a notar. Primer de tot es comença a cansar, dolors a les articulacions i els símptomes normalment al principi només es noten en una part del cos. Però per confirmar que pateixes el Parkinson hi ha uns símptomes més específics com ara:
- Tremolor: el més normal és que s’iniciï a una mà però també es potdonar el cas de que comença a la mandíbula o a un peu. Quan es reposa augmenta i en moments de son tendeix a desaparèixer.
- Rigidesa: és a dir, falta de flexibilitat muscular.
- Bradicinèsia: significa que al fer els moviments que abans feies amb tota la rapidesa o amb tota la normalitat ara es va molt més lent.
- Inestabilitat: fa que el malalt caigui endavant o endarrere i cau de cara od’esquena. També caminen molt ràpid o molt a poc a poc per aguantar el seu equilibri
- Depressió: aquest símptoma el poden patir moltes persones que tenen malalties cròniques, en aquest cas es pot notar abans de que apareguin els símptomes més greus.
- Tragar i mossegar: ja que els seus músculs ja no treballen igual que abans es possible que s’acumulin la saliva o el menjar a la cavitat bocal, espoden ofegar.
- Dicció: significar parlar en veu baixa, repetir paraules, parlar massa ràpid o dubtar abans de parlar.
- Problemes al orinar
- Estrenyiment
- Trastorns de son: pot ser que a causa dels medicaments tinguin mal sons.
- Rostre: a causa de els músculs la cara perd expressivitat i molts, ja no poden tenir la boca tancada.
- Acinècia: Pot ser que el malalt es quedi completamentimmòbil, pot ser duran un minut o una hora.

2.2. Evolució de la malaltia

Tal com em dit anteriorment comença amb el tremolor d’una mà, després va acompanyat per la lentitud, rigidesa, etc.
Quan els símptomes van avançant es pot arribar a notar els dos costats del cos afectats, però el segon no serà igual de elevat que el primer. Alguns dels pacients també poden arribar a notar , que del costat mésafectat, hi caminen arrossegant el peu. Els passos que fan són més curts i parlen amb veu més baixa. Tenen dificultats a passar per portes o a pujar escales. Aquesta evolució es llarga ja que els símptomes es reprodueixen molt lentament, però la infermetat ja no es possible controlar-la.

Si la malaltia es pot controlar, es farà amb medicaments i el pacient podrà tenir una vida activa i normalfins que la infermetat evolucioni més i llavors es té que buscar uns altres medicaments o simplement una altra solució, perquè pot ser que els símptomes evolucionin a causa de la medicació.

2.3. Tractament de la malaltia

Els tractaments intenten reduir la velocitat en que la malaltia progressa, controlar els efectes secundaris que els hi provoquen certs medicaments i també els símptomes.Hi ha tractaments farmacològics, que es prenen quan els símptomes són lleus o quan els símptomes avancen amb rapidesa, en aquest cas s’utilitza la levodopa que és el fàrmac més potent pel moment d’aquesta infermetat.
També hi ha els tractaments quirúrgics que actua sobre la part afectada del cervell. Aquests tractaments s’utilitzen en molt poca gent, i aquests han de complir certs requisits perser operats, com ara han de ser menors de 70 anys, han de tenir el diagnòstic confirmat, malaltia avançada o bé no responen als fàrmacs. Les tècniques que s’utilitzen són:
- la palidotomia
- la estimulació elèctrica
- la eliminació de la part afectada del cervell implantant-hi un marcapassos a l’àrea afectada per generar un camp elèctric
- una cirurgia que consisteix amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Parkinson
  • parkinson
  • Parkinson
  • Parkinson
  • parkinson
  • Parkinson
  • PARKINSON
  • el parkinson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS