patinaje artístico

Páginas: 10 (2316 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2015
INTRODUCCIÓ
El patinatge artístic sobre gel consistix en interpretar una peça musical patinant sobre una pista de gel i realitzant piruetes, girs, salts i acrobàcies. Aquests elements són valorats per uns jutges seguint un còdic de puntuación que ha de tindre en compte tant l´aspecte tècnic i atlètic de l´actuació com la interpretación artística.
Encara que el patinatge amb fins recreatius espractica desde fa segles, el patinatge artístic va surgir en el segle XIX i ha experimentat desenrrollaments tècnics i estilístics fins arribar a la seua forma actual.
La Unió Internacional de Patinatge sobre Gel governa el deport i organitza competicions internacionales en las modalitats de patintge artistic individual, de parelles, dança sobre gel i patinatge sincronitzat.. El patinatgeartístic sobre gel es un deport d´ivern, encara que es sol practicar durant tot l´any. El patinatge de competició requerix una bona preparació física y un entrenament intensiu.

HISTÒRIA


Història del patinatge

El patinatge artístic sobre gel era en els seus principis un medi de transport en zones amb un clima gelat on lags i rius es congelaven en l´hivern. En el segle XII ja hi han testimonis.En aquella època els patins eren de ossos que es nugaven amb CORDES a les sabates . La invenció de patins amb cuxilles de ferro va ser molt important. En el segle XV ja hi havien gravats amb patinadors, era una activitat recreativa en els països on feia molt de fred i patinaven als llacs i rius en hivern. En el segle XVIII es va crear el primer club de patinatge en Edimburgo.

En el segle XIXva haver avanços importants per al patinatge:
L´aparició de la cuxilla d´acer, molt mes lleugeres i resistents i amb mes curvatura, mes apropiades per a fer els girs i piruetes. També es van encomençar a usar patins units a les botes.
Es van crear les primeres pistes de gel artificials a l´aire lliure i després , a final de segle les pistes cubertes.
El patinador estadounidense anomenat JacksonHaines va combinar els seus coneixements en ballet i la seua experiència com artista de varietats amb el patinatge. Va aportar un element artístic a un deport que fins entonces era sols tècnic. SE LI CONSIDERA EL FUNDADOR DEL PATINATGE ARTISTIC MODERN.












JACKSON HAINES, PARE
DEL PATINATGE ARTÍSTIC.


A principis del segle XX va apareixer una innovació important en elspatins, una serreta en la punta de les fulles va fer possible augmentar la altura i la longitud dels salts . A mitad d´este segle es van millorar els sistemas de refrigeració i els materials de construcció aillants i com van augmentar les pistes cobertes el patinatge sobre gel va deixar de ser un deport de temporada i va començar a practicarse durant tot l´any i es va extender a parts del mon on,per el clima mes càlid no l´havien practicat mai.

Història del patinatge de competició

Desde 1882 fins a 1969

La primera competició internacional va tindre lloc en Viena, l´any 1882.
La ISU ( Unió Internacional de Patinatge sobre Gel) va ser fundada en 1892. Els primers campionats mundials van tindre lloc a San Petersburgo ( Rusia ) l´any 1896. Al principi estava prohivit queparticiparen les dones, en 1902 ho van permetre i la inglesa Madge Syers es va presentar i va quedar segona i ho van tornar a prohivir de nou. Després ho van tornar a permetre però creant una categoría separada de la masculina. En 1908 es va introduir la categoría de parelles. Va ser un dels primers deports en que les dones van tindre la oportunitat de competir al més alt nivell.
El patinatge artístic vadebutar als Jocs Olímpics de 1908 en Londres com a deport d´exhibició. En 1920 es va convertir en el primer deport d´hivern olímpic oficial. Es competia en les categories masculina, femenina i de parelles.

Desde 1969 fins l´actualitat

En 1976 es va introduir la modalitar de competició de dansa sobre gel en els Jocs Olímpics.

Fins 1969 les figures contribuien en un 60% i les figures...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FÍSICA DEL PATINAJE ARTÍSTICO
  • PATINAJE ARTISTICO SOBRE RUEDAS
  • patinaje artistico
  • patinaje artistico
  • El patinaje artístico
  • Patinaje artistico
  • Patinaje Artistico
  • patinaje artistico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS