Pebbols

Páginas: 5 (1116 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
ACTIVITAT DOCUMENTAL – Comprar, tirar, comprar
Nom: Pablo Far convents curs: 1 de batxillerat A Heu de contestar cada una de les següents qüestions de forma clara i raonada sobre el documental vist a classe: Comprar, tirar, comprar. Si voleu tornar a veure el documental o els personatges que hi apareixen ho podeu fer a la pàgina web:http://www.rtve.es/television/documentales/comprar-tirar-comprar/ És molt important que les respostes es redactin amb les “vostres paraules” (sense cercar la informació per copiar-la i enganxar-la) i de forma clara. 1. Què ens explica el documental? Que el mon del comerç sempre ha intentat augmentar de manera que es generin mes ingresos cap a las empreses que no en si el producte que estan fabricant sigui de bona qualitat o que duri molt temps o que siguibiodegradable o reutilitzable. 2. En què consisteix l'obsolescència programada? En que les fabriques que fabriquen objectes, sempre ho facin amb l'objectiu de que tots els objectes que fabriquen tinguin una esperança de vida determinada perque sempre s'hagin de canviar per objectes nous i aixi sempre hi hagi comerç amb aquell objecte com ara una bombilla que ha pasat de poder durar centenars de anysa només milers de hores. 3. Quins són els seus principals problemes? Els principals problemes del'obsolencia programada son que la gent que compra aquests objectes i cada cert temps els han de renovar per uns de nous, perque surt mes rentable que arreglar-los, s'indigna o s'enfada perque es absurd que un objecte estigui programat per romprer-se al cab de un temps determinat per generar benefici ala llarga i es una atitud molt egoista de cara als fabricants. Un altre problema es la quantitat de residus que produeixen les empreses en haver de fabricar aquell mateix objecte molts de pics en lloc de reparar-los o reutilitzar-los, i tots aquests residus son enviats als paisos tercermundistes perque no es poden defensar i aquests paisos acaven sent els abocadors del mon. 4. Per què es va crearl'obsolescència programada? Quin en surt beneficiat? Posa un exemple. L'obsolencia programada es va crear perque els fabricants s'havien donat conta que el seu objecte suraba molt i funcionaba molt be durant molt de temps i nomes era necessari comprar-lo un pic o dos com a molt, i aixó no generaba benefici a la llarga. Sempre surt beneficiat el fabricant de aquell producte perque ell controla situ compraras un altre pic el mateix objecte, com per exemple els fabricants de bombilles, que primer varen aconseguir crear una bombilla que funcionava durant centenars d'anys i es varen donar conta que nomes feia falta comprar una per tota la seva vida i varen acortar aquest temps de vida de la bombilla a nomes mil horas d'us.

1

5. Un dels exemples que ens comenta el documental sobrel'obsolescència programada és el cas de les bombetes. Què va passar? Que un grup de fabricants de bombetes varen donar-se conta de que si reduien la vida de una bombeta a mil hores la gent ahuria de comprar-ne una cada dos mesos com a molt i aixi es generarien mes ingresos a la llarga.

6. Creus que l'obsolescència programada és bona? Per què? Personalment crec que no perque esteim esclavitzats acomprar el mateix producte molts de pics perque estan programats per romprer-se i aixo nomes es produeix per la ignorancia del consumidor perque si fosim capaços de detectar el problema de perque s'espeenya sempre pasat un determinat temps, podriem ser capaços d'arreglar aquest producte i aixi no tenir que comprar un de nou cada cert temps. Si els fabricants no son capaços de pensar en la resta delmon i fabricar un producte que funcioni durant molt de temps, noltros hem de pensar per nosaltres mateixos i ser capaços de trobar aquest “error de fabrica” i solucionar-ho perque si no sempre estirem esclavitzats a les grans empreses de fabricació de objectes cuotidians. 7. Enumera 3 avantatges de l'obsolescència programada. La principal aventatge seria que el producte que s'ha de intercanviar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS