Película daens

Páginas: 13 (3063 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2012
1. Idea clau: Resumeix en una sola frase el tema de la pel·lícula i situar-la en l’espai i en el temps
S’observa que aquesta pel·lícula està ambientada durant el segle XIX, als inicis de la Revolució Industrial dins el país de Bèlgica, més concretament a Aalst. El tema principal són les injustícies del proletariat davant uns burgesos propietaris que s’aprofiten d’ells, i l’abat Daens lluitaràamb ells per arribar al poder polític.
2. Argument
Tot comença quan arriba el Pare Daens a Aalst, ciutat belga, i s’instal·la a casa del seu germà que treballa en la premsa, fent diaris catòlics. Daens es troba amb una situació del poble inestable, amb nens i nenes que es moren de fam i fred, amb un proletariat que treballa amb males condicions i amb un salari mínim, amb la introducció de lamàquina que substitueix la mà d’obra, amb l’explotació infantil, i es planteja difondre unes ideologies per a aconseguir un canvi. A través del diari catòlic exposa els problemes i això no agrada gaire als empresaris i a l’Església. Per a un altre costat, la pel·lícula ens presenta a Nette, una jove obrera que treballa a la fàbrica de Schmitt, amb el seu amic Jefke. Ella està molt farta de lasituació , però la seva família no pot fer res; per això comença amb ideals socialistes i s’enamora de Jan, un socialista obrer.
Es comença a veure revoltes del poble quan gent mor a causa del treball i les males condicions laborals, però els policies es defensen amb espases i maten a alguns. Després d’això s’esdevé una declinació de Daens cap al proletariat en donar la missa amb la llengua delpoble i no amb llatí, i criticant les dures condicions del proletariat. Hi comença ha haver una disputa entre els burgesos i Daens, ja que no estan conformes amb el que diu. Els burgesos avisen a l’Església de com està canviat Daens i aquesta es planteja que fer amb ell. El proletariat persegueix les idees de Daens, i el presenten com a candidat de les eleccions locals, i aquí apareix unsentiment de temor per part dels burgesos, perquè veuen que la majoria del poble votarà a favor de Daens i si arriben al poder polític la seva situació social patirà grans canvis. Per això encomanem al cura del poble que provoqui por a les famílies a través de la religió, difondre que votar a Daens és pecat, i també Woeste comença a regalar menjar al poble per comprar els seus vots.
El dia de leseleccions, el Parlament en veure tants vots a favor de Daens, es fan trampes i s’elegeix a Woeste com a guanyador. Però hi ha hagut rumors de corrupció i es repeteixen les eleccions, clarament Daens surt vencedor. En el Parlament, Daens critica a Woeste, a les condicions laborals, a la falta de revisió dels documents oficials, a l’explotació infantil i al salari dels pobres. Woeste parla ambMonsenyor per a què solucioni el comportament de Daens i per això el criden a Roma, que el Papa vol parlar amb ell, però és una mena de trampa per a què tot torni a ser com abans. Mentre Daens no està al Parlament, els burgesos tornen a tenir “poder”, i acomiaden a tots aquells que hagin votat a Daens de les fàbriques. Dins aquesta situació Schmitt viola a Nette. Al final Daens no parla amb el Papa itorna a Aalts amb la noticia que ha de deixar de difondre aquells pensaments si no vol perdre el càrrec d’abat. Davant aquesta terrible notícia, el poble es desanimen perquè Daens els va abandonant poc a poc, i els socialistes aconsegueixen cremar-li la casa. En retirar-se, Daens s’encarregarà de llegir als monjos textos religiosos. Però Daens s’adona de que s’equivoca i regressa amb el proletariatabandonat el seu càrrec important dins l’Església.
Per altre banda, Jefke mor perquè tenia fam i va robar el menjar a un tigre, però aquest el matà. Daens s’encarrega d’enterrar-lo encara que no pugui perquè no és un abat, i per altre banda Jan i Nette es casaran.
La pel·lícula acaba que Daens va morir després del segon mandat en el Parlament.
3. Personatges: identifica els personatges...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntas Resueltas De La Pelicula Daens
  • DAENS RESUMEN PELICULA
  • Taller Pelicula Daens
  • Análisis película DAENS
  • ANALISIS DE LA PELICULA DE DAENS
  • Preguntas película daens
  • Trabajo sobre la pelicula Daens
  • Cuestionario de la pelicula "Daens"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS