PEL•LÍCULA SICKO

Páginas: 8 (1970 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014

ACTIVITATS DE LA PEL·LÍCULA SICKO
MICHAEL MOORE







1.-Fes un resum de la pel·lícula:
Aquesta pel·lícula tracta de els sistemes sanitaris que hi han als Estats Units. Michael Moore fa una critica dura sobre el tipus de sanitat d’aquell lloc. Aquest home diu que moltes persones americanes havien de tindre cura amb les malalties “mes greus”, per dir-ho de alguna manera, quenecessitaven control mèdic així com les medicines que s’utilitzaven per a curar-se. Milers de persones tenien casos greus de malalties incurables que necessitaven tractament per a la resta de la seua vida, i malgrat això els segurs mèdics no feien res per ajudar al client i això es el que critica Michael Moore, que les empreses de sanitat solament volen guanyar diners i no els importen lespersones. Fins i tot gent que ha ajudat a salvar persones en l’atemptat de les torres bessones i que va resultar greument malalta sobretot a les zones del pulmons, els segurs mèdics els negaven els medicaments necessaris. Per això se’ls porta a la presó de Guantánamo, on resideixen els presos que van ser detinguts per acte de terrorisme a les torres bessones. A eixe lloc hi ha una sanitat millor encaraque la que existeix als Estats Units i es quan Michael es pregunta: “Com pot ser que els presos terroristes de Guantánamo tinguin millor sistema de sanitat que els propis estadounidenses, ciutadans normals dels EUA?”. Com que no els deixen passar dins la presó decideixen anar a Cuba, país enemic de els EUA amb una sanitat mixta, per a que les persones americanes vegin com es un sistema sanitarique no vol els diners, sinó que volen ajudar a les persones malaltes.
Els americans es posaren quasi a plorar al veure que a América els estan cobrant or per les medicines, quan a Cuba hi ha gent que no te diners, i que pot accedir a una sanitat totalment gratuïta. Finalment diu que els que van acompanyar a Moore a Cuba van rebre una sanitat gratuïta i es van portar medicines al seu país per aque pogueren viure mes temps i amb millor qualitat.


2.- Conta els dos casos que més t’han impactat i per què:
Els dos casos que mes m’han impactat son el cas del vellet i el de la xiqueta sorda.
La pel·lícula conta que un home de 79 anys esta encara treballant a un supermercat netejant-lo tot sencer perquè si no ho fa no cobra, i si no cobra no pot pagar les medicines que necessita per a quela seua dona i ell pugen viure com a persones normals. M’ha impressionat perquè allò de veure un home tan major i tan delicat segueix treballant perquè sinó pràcticament es mor ell o la seua dona. I que mentrestant haja gent dels segurs mèdics que es quedi tan tranquil·la, ignorant tota la gent que es mor per no tindre un segur mèdic.
Al cas de la xiqueta Annette Noe, que als 9 mesos de nàixerels seus pares s’adonaren de que s’estava quedant sorda. La seua companyia de segurs Cigna va aprovar que pagarien l’implant a l’orella esquerre però no el de la dreta i va tomar per excusa que l’implant de les dues orelles estava en “fase experimental”. Mes tard van enviar-li una carta dient que Michael Moore estava fent un reportatge sobre els segurs mèdics, i que seria una falta de consideraciósi el denunciaven. Aquest home va enviar el cas a Moore i al poc temps va rebre una carta de Cigna dient que havien revistat el cas de la seua filla i que finalment s’aprovava el seu implant. Aquest cas me crida l’atenció perquè me pareix d’un impresentable que una empresa diga que un implant esta aprovat per a la orella esquerre, i per la simple raó de que no volen pagar més diners, diguen queper a la orella dreta esta en via experimental. Com va ser roí l’implant per a la dreta si per a l’esquerre (que es el mateix)es bó? Me pareix molt injust que pel fet de no pagar massa diners les empreses deixen que la gent ho passi mal, sofrint per una malaltia de la que no tenen culpa.


3.- Explica que hi fan els canades abans d’anar a EEUU i perquè.
Michael Moore, al documental, posa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analitzem La Pel-Licula 3
  • Crisis Subprime. Pel•Lícula Wall Street Ii
  • Pel licula Cobardes
  • Anàlisi de pel•lícula. La Deuda, de John Madden (2011)
  • Sicko
  • Sicko
  • Sicko
  • sicko

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS