Pepe

Páginas: 2 (490 palabras) Publicado: 4 de enero de 2014
Comentari de poemes
Les Formigues
Pertany al llibre El Bestiari (1964), on tots els poemes són faules d’animals. El poema està format per cinc quartetes de versos heptasíl·labs amb rima consonanti masculina en els parells. Els versos imparells no rimen, però són tots femenins. Tot el poema fa una personificació de les formigues, i està redactat com si fos un manifest o un parlament.
A laprimera estrofa parla de les formigues i la seva organització civilitzada en comunitat, com l’ideal noucentista.
Després, ens parla sobre la diversitat i igualtat, ja que l’èxit dels dones és méscomú i puntual; però en canvi la dona és admirada i valorada.
A la tercera estrofa ens diu que sigui com sigui hi ha d’haver organització, ja que tothom pot aportar alguna idea. És a dir, fa una mica dereferència a la idea de retaule.
A la quarta estrofa, Josep Carner ens explica com a la societat no li havien de faltar necessitats bàsiques, i que aquestes havien d’estar totalment cobertes. Esreferia a aspectes com la cultura, que no s’havia de deixar de banda perquè era essencial i necessària d’igual manera que l’alimentació i la supervivència.
Finalment, ens ofereix una estrofaepifonemàtica, on esmenta l’adaptació de la societat a qualsevol situació sempre i quan les necessitats bàsiques, les quals esmentava anteriorment, estiguin cobertes . És a dir,la felicitat social no potassolir-se si això no es produeix, i per tant la població ha de ser lliure i organitzada.




El més vell del poble
Aquest poema és un sonet format per quatre estrofes de versos decasíl·labs d’artmajor i és encadenada (ABAB ABAB CDC DCD). Combinació de la rima de versos masculins i femenins.
L’any 1966, Carner va publicar el seu últim llibre de poemes, El tomb de l’any on insisteix en lavisió personal del paisatge que li era més pròxim i en l’enyorança del paisatge absent. Aquest poema, és una declaració de principis, una declaració d’amor a la Pàtria i a la bandera, és el resum de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pepe
  • Pepe
  • pepe
  • pepe
  • PEPE
  • Pepe
  • Pepe
  • Pepe Y Pepa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS