Període Entre Guerres

Páginas: 6 (1336 palabras) Publicado: 7 de junio de 2012
Comentari d´un document

La doctrina del feixisme


En aquest document , es reflecteix l´origen de les ideologies feixistes i com el feixisme aconsegueix el seus próposits i objectius, és un document de Mussolini escrit l´any 1925 , que tambè parla d´un nou estil de vida italià. Les característiques principals de la ideologia feixista que es reflecteixen en aquest document són el culte alcapdavanter (führer), el feixisme exalça la figura d’un líder carismàtic que concentra tots els poders en la seva persona. L’exalçament de l’Estat ,un interès de l’Estat que està per sobre de l’interès de l’individu.El rebuig del liberalisme i de la democràcia, nega el principi de l´igualtat entre els ciutadans i la desconfiança en la raó, exaltant els elements irracionals de la conducta humana ,formada per un fanatisme i una obediència cega . A més de combatre el socialisme , nega el sufragi universal i per tant els drets dels homes i creu en que la guerra es capaç d´elevar els pobles a la noblesa que tenen la capacitat d´afrontar-la.

El començament d´aquest feixisme va ser que Itàlia va sortir molt empitjorada de la Primera Guerra Mundial. Malgrat haver participat al costat delsvencedors, les seves aspiracions no és van veure pas acomplides, i van perdre territoris. La guerra, a més, va deixar un país desfet i abocat a una crisi profunda.
La monarquia de Victor Manuel III, estructurada amb un règim democràtic liberal, no va poder evitar la situació caòtica que és va viure durant els anys de la postguerra. Durant un temps, les vagues, les ocupacions de terres i empreses, lestensions socials en definitiva, van posar en entredit els governs de la monarquia. A això i hem d´afegir el sentiment general de frustració nacional, i les dificultats de la majoria de la població, entendrem el perquè de l’aparició del feixisme.
L’any 1919, Benito Mussolini , fundava el Fasci de Combattimento, una organització d´exsocialistes extremistas , anarco-nacinalistes , sindicatsrevolucionaris , excombatens i homes d´ordre que és presentava per a fer front tant a l’ofensiva socialista i comunista, estaven en contra de les vagues i en contra la debilitat de la democràcia, incapaç de frenar aquelles accions. L´objectiu principal de la política era una propaganda demagògica que permités una reestructuració de l´estat i una política armamentística .Temorosos que els d´esquerrespoguessin fer-se amb el govern, els feixistes és presentaren com una alternativa de poder i actuaren amb contundència, utilitzant sovint la violència. L´any 1920 es varen unir grans propietaris agrícolas , l´any 1921 va fundar el PNF i l´any 1922 es va produir la marxa sobre Roma , on sindicats organitzen una vaga general , ja què les situacions segueixen precàries . El govern demana al rei l´Estatd´excepció , aquest es nega i el govern dimiteix . Victor Manuel III va demanar que Mussolini constituís un nou govern i el 1923 es va produir l´assasinat de Matteoti , així Mussolini va convertir Itàlia en un estat totalitari , l´any 1925 Mussolini es convirteix en el cap del govern , secretari d´estat i primer ministre, per això escriu aquesta doctrina del feixisme és el començament. L´any 1926va aprovar les lleis excepcionals ( una prohibició d´acció a les polítiques oposades al PNF) .Va suprimir les llibertats, va prohibir els partits polítics i els sindicats i va institucionalitzar un règim dictatorial, imposant els principis de la doctrina feixista.

La Feixistització
va esta constituida en un Control social
 , que regulava la conducta dels membres d’un grup social mitjançantl’establiment d’uns valors ideològics i d’unes normes de comportament.En una censura,
 que controlava el contingut de llibres, impresos, comunicacions o altres mitjans d’exteriorització del pensament o de difusió d’informacions, per tal d’assegurar que són respectats determinats límits establerts d’ordre moral, polític i religiós ; en un Corporativisme; en la Llei Rocco(
Llei del 1926) per la qual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Periodo entre guerras
  • Periodo entre guerras
  • Periodo de entre guerras
  • El periodo entre guerras
  • Periodismo De Guerra
  • Periodo Entre Guerras
  • Periodo entre Guerras
  • Periodismo de Guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS