Periodismo y Franquismo: De la censura a la apertura

Páginas: 4 (791 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2014
 “Quiere ser este un libro vivo en el que los personajes hablen por sí mismos o a través de sus hechos” Carlos Barrera.
Carlos Barrera, Periodismo y Franquismo: De la censura a la apertura,Barcelona, Ediciones Internacionales Universitarias, 1995, 188 pàgines. Aquest és un llibre, l’idioma original del qual és el castellà. És tracta d’una síntesi de l’evolució que va patir el periodisme durantla dictadura Franquista.
Donat que el tema escollit és molt extens, l’autor va decidir centrar-se més concretament en l’activitat periodística en premsa, ja que va ser el mitjà de comunicació quemés restriccions va patir per part del govern de Franco pel que fa a la publicació de certs continguts i que alhora, amb el transcurs del temps, més llibertats va obtenir. És per això, que moltsesdeveniments no es veuen reflexes a les pàgines del llibre o bé estan tractats de manera més superficial, ja que a l’autor li interessava posar de manifest aquells aspectes que van tenir més polèmica,rellevància i ressò en la societat d’aquells anys. Per dur a terme aquesta tasca, Barrera es va endinsar durant deu anys en una exhaustiva investigació feta a partir de la lectura de nombrosos llibres idocuments i la contrastació d’informacions mitjançant l’experiència de diversos testimonis, tot això combinat amb les seves pròpies reflexions. La intenció de l’autor en tot moment, és acostar el públicals durs episodis que van marcar un abans i un després en la llibertat de publicació de la premsa durant el Franquisme, tot això, mitjançant un llenguatge senzill, clar, concís.
Carlos Barrera ésDoctor en ciències de la Informació, les seves obres giren al voltant de l’estudi del desenvolupament dels mitjans de comunicació i la seva relació amb la política que vivia Espanya en cada moment. Laseva investigació s’ha centrat en el Franquisme i l’època de transició democràtica. Així doncs, ha publicat altres llibres com: Sin Mordaza: Veinte años de prensa en democràcia o El diario Madrid:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carlos Barrera. Periodismo y franquismo; de la censura a la apertura.
  • la censura en el franquisme
  • El periodismo y la censura
  • Franquismo y censura, Carlos Barrera
  • Historia del periodismo y la censura
  • CENSURA EN EL FRANQUISMO
  • Censura del periodismo
  • Noticia de apertura de cupo por periódico "el economista"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS