Perspectiva cónica

Páginas: 3 (665 palabras) Publicado: 24 de diciembre de 2014

Introducció històrica
Inici
·La persepctiva cònica és el sistema de representació que més s’assembla a la visió humana, per això, és utilitzat constantment als dibuixos per dotar-los de sensacióde realitat, els dóna una sensació de profunditat i a la vegada ens permet valorar la posició particular de cada forma a l’espai. L'estudi científic de la perspectiva és relativament recent en lahistòria humana, ja que no formular amb precisió fins al renaixement italià, al segle XV. Encara que en el món antic, grecs i romans, coneixien i aplicaven les deformacions visuals que es produïen enobservar els objectes a certes distàncies i determinats punts de vista, estudiant la convergència de línies paral·leles; van haver de passar diversos segles fins que en 1400 es comencés a desenvoluparuna idea consistent dels punts de fuga, aconseguint una comprensió intuïtiva de la perspectiva, sent l'arquitecte florentí Filippo Brunelleschi qui va superar les lleis de la mateixa a través d'unasèrie d'experiments que va realitzar entre 1417 i 1420.




Perspectiva amb un punt de fuga
La perspectiva amb un sol punt de fuga és utilitzada quan els objectes estàn en front del observador. Enaquest tipus de dibuix, les línies horitzontals i verticals es dibuixaràn horitzontals i verticals respectivament al dibuix, les línies que s’allunyen del observador tindràn una inclinació cap al puntde fuga, que és el punt en el qual els objectes es tornen tan petits que ja no es poden veure. Es destaquen els principals elements:
Plànol del Quadre (PC): És el pla vertical, el pla on dibuixem.Pla geometral (PG): És el pla horitzontal corresponent al sòl.
Plànol d'Horitzó (PH): És el pla horitzontal situat a l'alçada dels ulls.
Línia de Terra (LT): És la intersecció del pla geometral ambel Pla del Quadre. També es coneix com Línia de Veritables Magnituds perquè sobre ella podem mesurar en Veritable Magnitud.
Línia d'Horitzó (LH): És la intersecció del Pla d'Horitzó amb el Pla del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Perspectiva Conica
  • perspectiva conica
  • perspectiva conica
  • Perspectiva conica
  • Perspectiva Conica
  • perspectiva conica
  • perspectiva cónica
  • Perspectiva conica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS