perspectiva sociologica

Páginas: 3 (686 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014
Sociologia
Dimensions de la perspectiva sociològica
Parcial: es tracta d’una perspectiva que no és universal. Fins i tot ni tan sols es imprescindible, des del punt de vista de la seva necessitatuniversal. Hi ha forà societats que existeixen sense la sociologia. Es tracta d’un coneixement occidental.
La sociologia és resultat de les contradiccions entre democràcia i capitalisme.
Alhora, enel si d’occident no és l’única que pot donar respostes davant dels esdeveniments socials que vivim. Hi ha altres formes de coneixement que també donen respostes, de forma força diferent al coneixementcientífic i no per això menys vàlides socialment.
Allò que diferencia la sociologia és l’angle en el qual ens situem a l’hora de contemplar la realitat. Ens formulem preguntes diferents davantd’aquesta realitat. Són preguntes que vinculen els fenòmens de forma global.
Crítica: ho és en el sentit que no es conforma amb aquelles explicacions de la realitat que semblen evidents a primera vista.
Ésa dir, les coses no són el que semblen, o les aparences enganyen.
En la vida social hi ha determinades definicions de la situació que es rendeixen a imposar com a inqüestionable, són les concepcions“oficials” de la realitat.
Una perspectiva crítica en la sociologia significa interessar-se tant per les concepcions “oficials” com per les “no oficials” de la realitat. Perquè allò que busca ésmirar d’entendre quins grups, i en nom de quins interessos, volen imposar com a oficials les seves concepcions
Desenmascaradora: en la mesura que intenta descobrir quina és l’estructura interna de lasocietat, quins són els processos que la regeixen i que no sempre són evidents. Quins són els múltiples nivells de significació dels fenòmens.
Les aparences enganyen.
Relativitzadora: les evidènciescol·lectives s’esvaeixen, la seguretat esdevé inseguretat i les certeses es transformen en dubtes. Allò que se’ns apareixia com a absolut esdevé relatiu.
Això succeeix perquè la perspectiva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • perspectiva sociologica
  • La perspectiva sociológica
  • Perspectiva Sociologica
  • La Perspectiva Sociologica
  • Perspectiva sociológica
  • Perspectiva sociologica
  • La perspectiva sociológica
  • Perspectiva Sociológica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS