Pescado

Páginas: 5 (1004 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
D1: PORTADA
D2: La construcció del castell de Sant Felip va ser ordenat l’any 1535 per Felip II., Després de l’atac al port de Maó de Barbarroja. Per defensar Menorca dels atacs dels pirates turcs, que durant el segle XVI navegaven pel mediterrani . El projecte s’inicia uns anys més tart el 1554(Van tardar entre 15 i 20 anys en acabar-lo)Va ser una de les primeres fortificaccións valuardesrealitzades a Espanya.La fortificació, comptava de 4 baluarts units per parets i tot rodetjat per una fossa escarvada a la pedra.
: El castell, molt pròxim a ell tenia un petit poble. El Arrabal. Format com un assentament per a l’allotjament dels treballadors que estaven aixecant el castell. Més tard també per alguns soldats que treballaven al castell. L’any 1689, ja consta que hi havia més de3.000 habitants.
L’arrabal de sant felip, era totalment independent de les autoritats civils de l’illa, només estava sota les ordres del governador del castell. Després d’acabar la construcció l’arrabal es va mantenir. Però estava massa a prop del castell. Cosa D4: Així quan arriben els anglessos l’any 1708, el general “ Esanop” , desembarca en alcaufar i asseja el castell colocant les tropes justdarrera el poble. I el castell en menys de 24 hores es rendeix, ja que tota la gent del poble avia anat a dins a protegir-se, i el castell estava molt ple. I a més el coronel d’avila no es va veure amb forçes de protegir el castell. Va ser epanyol durant els anys XVI i XVII
D5: Després del tratat d’utreh l’any 1713, la principal preocupació dels anglesos va ser la de ampliar i potenciar elcastell de sant felip. Tant va ser la ampliacio i potenciació que la fortalesa és considerada una de les més poderoses. del seu temps. L’ampliació del castell contemplava una ampliació de les lineas de defensa de l’interrior del port, exactament on hi havia construït l’Arrabal. Així doncs el poble havia de ser traslladat a un altre lloc, més lluny de la fortificació.
6: La primera opció, va sertraslladar el poble a la peninsula de ca la taulera amb el nom de sant filipstown. Però esta opció era un gran risc per la seguritat del nou poble i, degut al seu espai limitat, també a la ampliació del mateix. D’altra banda el poble estava molt lligat al castell, perque oferia refugi i aliment al personal del castell ( Soldats, obrers, personal del castell,...) i a les seves families. El poble eradependent del castell, de fet va ser una conseqüència del mateix.
7: Al final per causa de no tenir un pla real, i per la necessitat de la seva construcció es va decidir moure el poble, i reconstruirlo casa per casa, aquest cop més lluny del castell. Però encara així es van donar compte tot d’una de que les cases seguien encara massa aprop del castell. I ofreixia a l’enemic un refugi convenienten el seu apropament en cas de intenció de conquista. Per tant era necessari moure l’arrabal a un lloc més llunyà. I així o van demostrar els francesos.
8: L’any 1756 el duc de richelier, en la guerra dels 7 anys, desembarca a ciutadella i arriba fins a assetjar el castell. Mentre tropes franceses s’anaven atracant per terra. La flota anava bombardejant el castell des de el mar. Les tropes vanpoder portar la seva artilleria pesada fins al poble, i poder bombardejar de més a prop. D’aquesta manera els francesos el van conqueri, i passà el castell i l’illa de Menorca a ser frances durant 7 anys.
Els francesos van romiar molt concientment l’idea de transpasar l’arrabal a un altre lloc més llunyà. I l’ingenier francès Roquepique va descobrir una plataforma que estava en el tret decosta entre cala fonts i cala corb. L’opció més adecuada per a la construcció de l’arrabal.
Però el projecte de transllat estava encara pendent cuant l’any 1763 la bandera britanica ondeja de nou en el port de maó. Cuant els anglesos dominaven l’illa el projecte de trasllat continuà endavant. Anomenant el nou poble Georgtown en honor al seu rey Jorge III d’anglaterra.
0: L’any 1773 4 Quarters...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pescado
  • Pesca
  • La Pesca
  • PESCADO
  • el pescado
  • pescado
  • pescado
  • Pescados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS