philadelphia

Páginas: 19 (4556 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2014
RESSENYA D’UNA PEL·LÍCULA: Philadephia

1. FITXA TÈCNICA

Títol: Philadelphia
Director: Jonathan Demme
Guionista: Ron Nyswaner
Productor: Edward Saxon, Jonathan Demme
Lloc i any de producció: Estats Units, 1993
Companyia productora i/o distribuïdora: Clínica Estetico Ltd.; TriStar Pictures
Festivals/premis: Oscar al Mejor Actor (Tom Hanks) y Mejor Canción (Bruce Springsteen). Nominadaal Oscar a Mejor Guión Original, Mejor Maquillaje y Mejor Canción (Neil Young).
Duració: 119 minuts
2. FITXA ARTÍSTICA
Tom Hanks - Andrew Beckett
Denzel Washington - Joe Miller
Jason Robards - Charles Wheeler
Antonio Banderas - Miguel Álvarez
Joanne Woodward - Sarah Beckett
Mary Steenburgen - Belinda Conine
Charles Napier - Juez Garnett
Edward Rendell - Mayor Edward Rendell
OdranMayoral (Andorra) Colaboración - Dr. Gillman
Robert Ridgley - Walter Kenton
Jane Moore - Lydia Glindqweas
Bradley Whitford - Jamey Collins
Lauren Roselli - Iris
Tracey Walter - Bibliotecario
Anne Dowd - Jill Beckett
John Bedford Lloyd - Matt Beckett
Robert Castle - Bud Beckett
Daniel von Bargen - Jury Foreman

3. SINOPSIS
L’Andrew Beckett (Tom Hanks) és un excel·lent advocat que té unbrillant futur professional en un important bufet de la ciutat de Filadèlfia. És homosexual i tot i que la seva família i amics ho saben, ho ha mantingut en secret en la seva vida professional.

El protagonista s’infecta de VIH al contraure relacions amb un desconegut en un cinema pornogràfic de la ciutat. Quan comencen a aparèixer els primers símptomes de la malaltia (taques a la pell típiques delSarcoma de Kaposi) és acomiadat de la feina acusat de negligència professional. El protagonista estava a càrrec d’un cas molt important i va ser expulsat amb l’excusa d’haver perdut els papers preparatoris per la demanda.

L’Andrew Beckett sap que el motiu del seu acomiadament és un altre i demanda a l’empresa però només troba un advocat en tota la ciutat, Joe Miller (Denzen Washington), quefinalment s’atreveix a acceptar el cas tot i la seva homofòbia inicial. Finalment, el jurat recolza l’Andrew però la salut d’aquest acaba decaient per complet.




4. ANÀLISI I DISCUSIÓ DE LA PEL·LÍCULA

4.1 CONTEXT CINEMATOGRÀFIC (producció, tècniques, narració i recepció).

Abans de comentar la pel·lícula s’ha de deixar clar que el plantejament és bastant enganyós. Sembla que sigui unfilm que tracta sobre la SIDA quan, en realitat, el virus simplement és una excusa per plantejar el problema de la discriminació als homosexuals als Estats Units.
Per enquadrar temàtica i temporalment aquesta pel·lícula i contextualitzar-la podem dir que:
Quant al gènere, és un drama.
Hem de destacar que és la primera pel·lícula que va dirigir Jonathan Demme després de rebre l’Oscar al millordirector per El silencio de los corderos (1991) i que suposa un canvi de registre.
Aquesta pel·lícula va començar a desenvolupar-se als anys 90, una època en la que veritablement es va començar a parlar de la SIDA al carrer, va ser el moment en el qual va esclatar l’alarma social. Era el moment clau perquè aparegués una pel·lícula amb aquesta temàtica.

A continuació farem un anàlisi tècnic de lapel·lícula, citant algunes tècniques rellevants i alguns moments clau on la narració, els efectes especials, visuals, la música o l’argument de la obra tenen un impacte important sobre l’espectador:

La pel·lícula comença amb la cançó Street of Philadelphia de Bruce Springsteen. Entre la cançó i les imatges que surten al començament es dóna una visió de la ciutat molt útil per contextualitzarl’acció. Sembla un lloc alegre, lluminós, on la gent somriu tot i tenir problemes,... Al llarg de la pel·lícula es pot apreciar com aquesta imatge va canviant i el paisatge es va ennuvolant i es va tornant més nocturn.
Aquesta cançó que acabem d’anomenar s’ajunta amb la veu en off del protagonista, l’Andrew Beckett. En aquest moment es veu el protagonista davant del jutge i la presència de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • PHILADELPHIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS