Plaça Del Diamant

Páginas: 6 (1446 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
La plaça del diamant
1- Natàlia treballa a una pastisseria. Un dia, la protagonista animada per Julieta, decideix acompanyar-la a la Plaça del Diamant a ballar i a passar l’estona. Allà, mentre Julieta està desapareguda, Natàlia es troba amb un home, anomenat Quimet, que li proposa ballar. Ella tot seguit es nega, però després ballen i es quan ell comença a anomenar-la Colometa. Tot i així,Natàlia no deixa en cap moment de pensar amb el seu marit Pere, que està treballant. I quan Quimet comença a dir-li Colometa i dir-li que es casin, ella surt corrent.

2- Natàlia queda amb Quimet al Parc Güell. I mentre passegen, ell comença a parlar-li del seu futur i dels drets dels homes sobre les dones. Llavors ell la besa i diu un parell de vegades “pobre Maria”. Colometa acabava de tallar ambel seu marit, ja que Quimet li havia demanat.


3- Natàlia té una baralla amb Quimet, el qual no vol que ella segueixi treballant per al pastisser, que segons ell la mira amb mals ulls. Tot seguit, Quimet presenta la Natàlia a la seva mare, la qual queda encantada. També destacar que Cintet, amic de Quimet, els informa de que hi ha un pis amb terrat, per si volen anar-hi a viure.

4-L’Enriqueta una venedora del barri, i amiga de la Colometa l’anima a casar-se amb el Quimet. Quan van a veure el pis, Quimet és el qui decideix la decoració, i juntament amb Colometa, Mateu i Cintet es posen a llevar el paper de les parets. A més, Quimet li diu a Colometa que la vista amb el Pere, quan ell sap que no es cert.


5- És el dia dels rams i tothom surt a beneir el seu. Després Colometa va adinar a casa de la mare del Quimet. I al dia següent van a dinar a ca la Colometa. Llavors van anar al pis que l’havien d’acabar. Mentre el preparaven, va sortir una taca a la paret, de la qual ni el propietari del pis ni el veí se’n varen voler fer càrrec.

6- Quimet va portar a la Colometa a veure al mossèn Joan per veure com seria la cerimònia. Va arribar el dia de la boda, on es veia a laColometa molt contenta, al contrari que el Quimet. I després de la cerimònia, van anar a fer-se fotos, a dinar i al ball.

7- Després de dos mesos casats, el pis ja estava llest. Llavors, un dia en Cintet li va dir al Quimet que un amic seu, el Mateu, podia aconseguir-li una feina, de restaurador de mobles. I amb els doblers aconseguits per la feina, el Quimet es va comprar la moto que tantdesitjava, i des de llavors passejava a la Colometa per tot arreu.

El Quimet no deixava d’anomenar a una tal Maria. Tot i així, intentaven els diumenges tenir un nen.

8- Quimet va acabar de fer una cadira, feta només per homes, per tant la Colometa no podia asseure’s. La senyora Enriqueta, volia saber tots els detalls de la nit de nuvis de la Colometa i el Quimet, però més que una nit de nuvis,va ser una setmana tancats a l’habitació.

9- Un dia el Quimet s’oblida de dur la clau i no poden entrar al pis, i acusa a la Colometa d’haver-la perdut. Va ser un dematí, que el Quimet començà a queixar-se de la cama.

Un dia la Colometa passejant, es troba al Pere, el seu primer promès, i li va dir que es trobava molt sol. Però tot arribar a casa, va contar-li al seu marit, el Quimet.

10-La Colometa per fi estava embarassada. I va començar a parlar amb la mare del Quimet sobre les dolenties dels nens petits i amb la senyora Enriqueta sobre els desigs de menjar de les embarassades. El pare de la Colometa, ja havia posat noms per si fos nin o nina, però volia ser el Quimet el que lis posés els noms. I van començar a anar a la platja amb la moto, ja que a la Colometa li convenia,aire lliure i banys a la mar. I el Quimet tornà a queixar-se de la cama i de malsons, quan la que realment u passava malament era la Colometa amb l’embaràs.

11- La Colometa va tenir un nen, que de pesar quatre quilos, en un més en va pesar dos i mig, cosa que preocupava molt. Ja que el nen no menjava, i domes plorava. A més era molt nerviós, cosa que preocupava més als pares.

12- La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS