Plan de mantenimiento edificio

Páginas: 124 (30786 palabras) Publicado: 10 de septiembre de 2010
PLA DE MANTENIMENT I VIDA ÚTIL DELS CENTRES EDUCATIUS D’INFANTIL I PRIMÀRIA
PLA DE MANTENIMENT DE CENTRES EDUCATIUS D’INFANTIL I PRIMÀRIA

Gener 2010

1.- PREÀMBUL. 1.1. Titularitat dels centres públics d’educació infantil i primària (CEIP) Els edificis d‟educació infantil i primària són de titularitat municipal, d‟acord amb Reial decret 1876/1997, de 12 de desembre, sobre traspàsde funcions i serveis de l‟Administració de l‟Estat a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria d‟ensenyança no universitària: “(...) todos los centros públicos de Infantil y Primaria (...) que se transfieren a la Comunidad Autónoma de las Islas Baleares son de propiedad municipal”. Els CEIP són denominats béns de servei públics municipals, amb totes les conseqüènciesjuridicopatrimonials que això implica. 1.2. Propietat dels centres públics d’educació infantil i primària (CEIP) La normativa de referència és la que es cita a continuació: -Reial decret legislatiu 2/2000, de 16 de juny, pel qual s‟aprova el text refós de la Llei de contractes de les administracions públiques (LCAP). -Reial decret 1098/2001, de 12 d‟octubre, pel qual s‟aprova el Reglament general dela Llei de contractes de les administracions públiques (RGLCAP). -Reial decret 2274/1993, de 22 de desembre, pel qual es regula la cooperació de les entitats locals amb el Ministeri d‟Educació i Ciència. -Reial decret 1876/1997, de 12 de desembre, sobre traspàs de funcions i serveis de l‟Administració de l‟Estat a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria d‟ensenyança nouniversitària (RD 1876/1997). -Llei 7/1985, de 2 d‟abril, de bases del règim local (LBRL). -Reial decret 1372/1986, de 13 de juny, de reglament de béns de les entitats locals (RBEL).
PLA DE MANTENIMENT DE CENTRES EDUCATIUS D’INFANTIL I PRIMÀRIA

Gener 2010

Basant-se en la normativa que se cita prèviament, tot i que els municipis són els titulars demanials dels centres públics d‟educacióinfantil i primària, la competència per decidir la creació de nous CEIP és, en tot cas, de la Conselleria d‟Educació i Cultura, previ estudi de les necessitats municipals d‟escolarització, i també la posterior contracta i el seguiment de les obres d‟execució del centre. Per tant, és la Conselleria qui inicia i tramita l‟expedient tècnic i administratiu de contractació de les obres enqüestió i en fa el seguiment fins que la relació contractual amb l‟empresa contractista de les obres finalitza; és a dir, en el moment de la recepció de l‟obra (sense perjudici de les obligacions subsistents durant el termini de garantia) o de la resolució del contracte. A les obres de construcció dels CEIP, el propietari del terreny o del centre existent (Ajuntament) en cedeix temporalment l‟úsa la Conselleria perquè executi les actuacions que són de la seva competència. Una vegada acabades aquestes, normalment amb la recepció de les obres, la facultat d‟ús retorna al municipi. 1.3. El manteniment dels CEIP D‟acord amb el RD 2274/1993, de 22 de desembre, de cooperació de les corporacions locals amb el Ministeri d‟Educació i Ciència, el manteniment, la vigilància i la seguretatdels centres d‟educació infantil i primària corresponen en tots els casos als ajuntaments. L‟aplicació de les instruccions que recull el Pla de Manteniment i vida útil dels centres educatius facilitarà la bona conservació dels edificis escolars per part de l‟Ajuntament que n‟és titular, en compliment de la normativa vigent en el que fa referència a manteniment de centres escolars.

PLADE MANTENIMENT DE CENTRES EDUCATIUS D’INFANTIL I PRIMÀRIA

Gener 2010

ÍNDEX
1. VIDA ÚTIL DE L’EDIFICI ..........................................................................1 2. PROGRAMA DE MANTENIMENT ............................................................5 3. FITXES DE MANTENIMENT ...................................................................19
01. FONAMENTACIONS...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mantenimiento De Edificios
  • Pago De Mantenimiento En Edificios Multifamiliares
  • Plan De Mantenimiento
  • Plan De Mantenimiento
  • plan de mantenimiento
  • plan de mantenimiento
  • Plan de mantenimiento
  • plan de mantenimiento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS