Planetes nans

Páginas: 3 (677 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
ELS PLANETES NANS
Amb la informació recopilada, responeu el següent qüestionari:
a)Quina és la nova definició de planeta i quins han estat els motius que han portat a redefinir el concepte?
Lanova definició estableix que un planeta del Sistema Solar és, un cos celeste que a) orbita al voltant del Sol, b) té suficient massa perquè la seva força de gravetat superi les forces de cohesió d'unsòlid rígid i adopti una forma d'equilibri hidrostàtic (aproximadament esfèric), i c) té la seva òrbita lliure d'altres cossos. Els motius d’implantar un nou concepte de planeta han sigut laclassificació d'altres tres cossos com planetes (Ceres, Caront i Eris). La classificació d’altres dotze cossos també com planetes, incloent alguns dels asteroides i objectes transneptunians més grans. Lacreació d’una llista major d’objectes que compleixin la definició de planeta a causa de l'abundància d'objectes similars a Plutó en els límits del Sistema Solar a mesura que es vagin descobrint.
b)Quin delsantics planetes del Sistema Solar queda exclòs segons aquesta definició i perquè?
Plutó queda exclòs del Sistema Solar, ja que tenia una massa molt menor a la que s'esperava, només una sisena partde la massa de la lluna de la Terra, a més es van trobar cossos de gel similars a ell més enllà de l’orbita de Neptú, al Cinturó de Kuiper. Com que l'òrbita de Plutó es trobava en el cinturó deKuiper va ser reclassificat com un planeta menor.
c)Quins cossos queden inclosos en la categoria de planetes nans?
Aquells que es trobin en òrbita al voltant del Sol, tinguin massa suficient perquè laseva força de gravetat superi les forces de cohesió d'un sòlid rígid i adopti una forma d'equilibri hidrostàtic (aproximadament esfèric), aquells que no tinguin la seva òrbita lliure d'altres cossosi no siguin un satèl·lit.
d)Quines propostes alternatives defensen alguns astrònoms contraris a la decisió de la IAU?
Alguns astrònoms van proposar situar en 12 el nombre de planetes que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nans
  • Planeta
  • planetas
  • Los planetas
  • Los Planetas
  • Planetas
  • el planeta
  • LOS PLANETAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS