Plató-Aristòtil

Páginas: 3 (595 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
1.- Assenyala quina va ser la relació d’Aristòtil amb els dos centres educatius més important de l’Antiguitat: l’Acadèmia i el Liceu.
Quan Aristòtil tenia 17 anys el seu pare va morir i el seu tutorel va enviar a Atenes (ell era procedent d’Estageira) a acabar la seva formació a l’Acadèmia de Plató. Allà va romandre-hi vint anys. Primer com alumne però desprès com a professor.
Desprès de lamort de Plató, Aristòtil va marxar d’Atenes i és va allunyar dels pensaments de Plató. Entre aquest període va anar creant la seva pròpia filosofia o manera de pensar. L’any 335 aC va tornar a Atenes iva fundar la seva pròpia escola: el Liceu on n’era el director.
2.- Què és la Metafísica? Qui en parla per primera vegada?
La metafísica és la branca de la filosofia que investiga els principis dela realitat.
El primer en parlar-ne va ser Aristòtil, prové d'una obra de Aristòtil composta per catorze llibres independents entre si, que s'ocupen de diversos temes generals de la filosofia.
3.-Quins són els inconvenients que l’Estagirita veu en la teoria platònica i que fan que s’oposi al dualisme ontològic del seu mestre?
Aristòtil diu que no existeixen els dos móns que diu Plató (El mónsensible i el món intel•ligible) si no que Aristòtil fusiona els dos móns en un de sol (el sensible) format per la matèria i per la forma.
La forma equivaldria a les essències o idees platòniques.La matèria és la potència de la substància i la forma és l’acte.
4.- Exposa com s’havia tractat el problema del canvi i el moviment abans d’Aristòtil.
El problema del canvi havia estat tractar pelspresocràtics. Heràclit defensava la teoria de que el canvi era constant i que tot fluïa i Parmènides assegurava que el canvi només eren aparences sensorials.
5.- Per què es diu que la realitatsubstancial, tal com l’entén Aristòtil, constitueix una síntesi dels dos móns platònics?
Perquè Aristòtil fusiona els dos móns de plató (sensible i intel•ligible) per formar-ne un de sol, format per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencies Plató Aristotil
  • Aristòtil, crític de plató
  • comparació de la política entre aristotil i plato
  • Plató/ Aristòtil
  • COmparació entre Aristòtil i Plató
  • Plató I Aristòtil PSICOLOGIA
  • politica plato aristotil
  • Plató I Aristòtil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS