Plató I Aristòtil PSICOLOGIA

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
******Cerca bibliogràfica i referències de Plató i Aristòtil.
PLATÓ
Neix l’any 427 aC a Atenes, Plató va fer la seva pròpia versió del socratisme amb la Teoria de les idees com a concepteprincipal. Aquesta, partia de la idea de l’existència de dos mons, el món sensible el qual podem percebre pels sentits i que a més el defineix com una còpia del següent i el món de les idees o intel·ligibleen el qual es troben els models perfectes, universals i únics. Les idees per Plató són úniques, eternes i són indivisibles.
Plató dóna molta importància a l’educació i l’entén com una forma de“domesticació” pensa que l’educació ha de ser col·lectiva i creu que és la forma de canviar una societat perquè t’ensenya a portar una vida justa. A més a més postula que l’única forma d’educar a lasocietat és la llei, no creu en la violència com solució per canviar una societat ni tampoc amb el pensament socràtic d’una educació individual en la qual canviant l’ànima de cada ciutadà canviarem laciutat, Plató defensa que cal fer unes lleis que ens restringeixin els nostres actes amb el fi de canviar la societat.

ARISTÒTIL
Neix l’any 384 aC i es considerat juntament amb Plató el filòsof mésimportant de l’antiguitat. És considerat com el que més ha influït en el món de la filosofia amb el seu pensament. Aristòtil afirma l’existència d’un sol món, el real i físic dels éssers, és a dir, negala teoria de Plató que afirmava l’existència del món sensible i l’intel·ligible.
Partint de la base de què Aristòtil era grec com Plató i que la civilització grega li donava molta importància al’educació. Primer plantejava que l’educació, la genètica i els hàbits eren tres factors importants que influenciaven en la formació durant el desenvolupament personal. Aquest defineix l’educació com unprocés de socialització. Durant aquesta som capaços d’assimilar i aprendre coneixements i a més a més es materialitzen una sèrie de valors i habilitats que produeixen canvis tant intel·lectuals com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comparació de la política entre aristotil i plato
  • Plató-Aristòtil
  • COmparació entre Aristòtil i Plató
  • Plató I Aristòtil
  • Plató i aristòtil
  • Plató i Aristòtil
  • Plató I Aristòtil
  • escoles contemporànies i posteriors a Plató i Aristòtil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS