Plató La Idea Del Be

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
Sintetitza les idees del text mostrant en el teu resum l'estructura argumentativa o expositiva desenvolupada per l'autor.
Plató, en aquest text planteja la idea del bé com un text argumentatiu en elque afirma que l'ànima encontra la veritat i el ser en un objecte il·luminat, en el qual el problema està en que l'ànima es fixe en l'oscuretat, ja que sols rebrà opinions.
La idea del béproporciona la veritat als objectes, ja que la idea es el conjunt de característiques pròpies d'una cosa, les quals el fan ser com és.
En el món sensible la llum és per al sol el que el coneixement i laveritat són per al bé en el món itel·ligible.
Les idees són internes i corresponen als arquetips, a la forma ideal que serveix de model per a les coses sensibles, que són nimés un reflex. Les ideess'ordenen jeràrquicament, de manera que la idea suprema té el triple vessant de bé, veritat i bellesa i d'ella emanen les altres idees, com del sol prové la llum
Les coses intel·ligibles tenen la qualitatd'ésser i l'essència, i es necessita dignitat i poder per arribar al bé. Per tant, Platón en aquest text ens intenta explicar que al món de les idees o de la llum , totalment inmaterial s'arriba através del camí del coneixement. És el món de les formes ideals, perfectes i universals.

2) Defineix el terme 'bé', partint de la informació oferta pel text, i completant-la amb el coneixement quetingues de la filosofia de l'autor.

El bé , és el concepte que has de concebre com a objecte del coneixement. A més, la idea del bé en la seua funció epistemológica és la causa de la intel·ligibilitatde les idees restants, allò que permet que puguen ser conegudes per l'ànima humana.
Si les idees participen en la del bé, és que són racionals, com el sol i la llum.
En la funció ontológica, el bés'associa amb la perfecció i realitat. La idea del bé és la causa del ser, de la perfecció i de l'existència.
La causa final i causa de l'ordre del món, és el model que tendeixen totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Idees de platò
  • Parir ideas de plata
  • Plató: una filosofia del bé
  • Ideas Monarquicas En El Rio De La Plata
  • Critica a la teoria de les idees de Plató
  • las ideas politicas en el rio de la plata
  • BE
  • LAS IDEAS EST TICAS DE PLAT N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS