Plató

Páginas: 3 (566 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
 TEXTOS DE PLATÓ


TEXT 1

"Ara bé, hem d'afirmar que la intellecció i l'opinió són dues coses distintes, car tenen orígens distints i es comporten de maneres distintes. La primera, laintellecció, es produeix en nosaltres per acció de l'ensenyament científic; la segona es produeix en nosaltres per la persuasió. La primera va sempre acompanyada d'una veritable demostració; la segona nocomporta demostració. L'una no pot ser modificada per la persuasió; l'altre pot ser modificada per aquesta. Encara cal dir que tot home participa de l'opinió, mentre que de la intellecció en participenels deus i, entre els homes, solament una categoria numèricament reduïda"

(Plató, Timeu)

TEXT II

"Llevat que els filòsofs regnin en els Estats, o els que ara són anomenats reis i governantsfilosofin de manera genuïna i adequada, i que coincideixin en una mateixa persona el poder polític i la filosofia, i que es prohibeixi rigurosament que marxin separadament per cada un d'aquests caminsles múltiples natures que actualment ho fan així, no hi haurà, estimat Glaucó, fi dels mals per als Estats ni tampoc, em sembla, en la raça dels homes; tampoc abans d'això no s'esdevindrà, en la mesuradel possible, ni veurà la llum del sol, l'organització política que ara acabem de descriure. Això és el que des de fa una estona vacillo a dir, perquè veia que era una manera de parlarcontrovertida; i és difícil d'advertir que no hi ha cap més manera d'ésser feliç, tant en la vida privada com en la pública "
(Plató, República)

TEXT III

"Al ser esto así, hay que admitir que existe unaprimera realidad: lo que tiene una forma inmutable, lo que de ninguna manera nace ni perece, lo que jamás admite en sí ningún elemento venido de otra parte, lo que jamás se transforma en otra cosa, loque no es perceptible ni por la vista ni por sentido alguno, lo que sólo el entendimiento puede contemplar. Hay una segunda realidad que lleva el mismo nombre: es semejante a la primera pero cae...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater
  • Plato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS