Plato i el show de truman

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
PLATÓ i
“EL SHOW DE TRUMAN”

Plató en la seua filosofía defensa que hi existeixen dos formes de realitats, podem distinguir entre dos nivells: la realitat intel·ligible i la realitat sensible ovisible; llavors podem dir que defensa un dualisme ontològic.
Aquest dualisme està format pels següents dos móns:
Pel que fa al món intel·ligible, és el món del ser, el nivell superior de la realitatsols accessible a través de l’intel·ligència ja que conté realitats ocultes a la vista. A aquest món pertanyen tant les Idees com els objectes matemàtics, però per damunt de tot, al cim, es trobal’Idea del Bé.
Respecte el món sensible o visible, és el món de totes aquelles coses amb possibilitat de canvi, que naixen i moren i no perduren, és el nivell inferior a la realitat. A aquest mónpertanyen tots aquells objectes que som capaços de percebre a través dels sentits.
Però el més important de tot és que el cosmos visible, allò pertanyent al món sensible, imita imperfectament el cosmosperfecte, les Idees o objectes del món intel·ligible; aleshores les Idees són l’essència de les coses del món sensible.
Aquesta explicació teòrica de la dualitat ontològica de Plató es veu reflectida enla seua filosofia en el Llibre VII, capítols I-II-III; en el famós text on parla del mite de la caverna.
En aquest text, Plató utilitza una comparació per explicar els dos móns que hi existeixen. Totcomença amb la descripció d’una escena on hi han tres persones nugades i immobilitzades al fons d’una caverna i sols poden veure la paret d'enfront, en aquesta paret es veuen reflectides ombresd’objectes, que per a ells són reals, que estan situades sobre el seu cap i son projectades a causa d’una foguera que hi ha. Però arriba un moment on hi apareixen altres persones que el que fan es desnugaruna i forçar-la a eixir de la caverna, de la realitat fosca que era la caverna. Una vegada aquesta persona ha eixit fora de la caverna li costa veure les realitats vertaderes del nostre món on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Show De Truman O The Truman Show
  • El show de truman
  • Truman Show
  • Truman Show
  • El show de truman
  • truman show
  • Show De Truman
  • El Show De Truman

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS