Ciéncia i pseudociencia

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014



CIÈNCIA I PSEUDOCIÈNCIA










Ariadna Arastey Gibaja
1 BAT B
26/11/14
Què és la ciència?
La ciència és un conjunt de coneixements que descriuen la naturalesa i tot el queen ella ocorre. És una activitat humana col·lectiva que reunix coneixements sobre el món i crea lleis i teories demostrables, que ens ajuden a comprendre la naturalesa. Una hipòtesi científica només esconsidera un fet quan ho demostren els experiments i quan s'haja provat una vegada i una altra i no s'haja trobat cap contradicció.
Les ciències es van iniciar quan el ésser humà va voler tractard'entendre i controlar el seu entorn. La ciència ha millorat en forma notable les nostres condicions de vida, ja que moltes vegades s'estudien fenòmens per estar relacionats amb les necessitats de lasocietat, o siga, la ciència té un caràcter social.

Què és la pseudociència?
La paraula pseudociència té una connotació negativa ja que equival a dir "ciencia falsa". Per això, a pesar que lespseudociències són plantejaments no científics, es presenten com a tals. Les pseudociències tenen tant de "ciencia" com de "pseudo". Les seues idees, a pesar de basar-se en teories científiques en moltscasos, no han aconseguit ser demostrades i no són refinades o perfeccionades constantment, per la qual cosa no es pot saber si són certes o no, és a dir, són especulacions. Moltes vegades, lespràctiques pseudocientífiques es fan passar per ciències perquè el "títol" de ciència és respectable i genera confiança.
Les pseudociències existixen des de fa moltíssims anys. Els éssers humans des d'unprincipi vam voler saber tot sobre el que ens rodejava i, com no comptàvem amb les ferramentes necessàries per a entendre el nostre entorn (el coneixement) , vam donar lloc a relats més o menys creïblesque, d'alguna forma, explicaven el per què de totes les coses, però sense comptar amb evidències que les provaren.
Encara que les pseudociències són plantejaments no científics seria injust dir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia Y Pseudociencia
  • Ciencias Y Pseudociencia
  • Ciencia y pseudociencia
  • Ciencia Y Pseudociencia
  • Ciencia y Pseudociencias
  • Ciencia y pseudociencia
  • ciencias y pseudociencia
  • Ciencia y pseudociencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS