plato

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2013
ILOSOFIA: COMENTARI DE TEXT

TEXT 2.

1.Expliqueu breument les idees principals del text i com hi apareixen relacionades. (entre 40 i 80 paraules)

Les principals idees del text són que sila geometria és només el canvi dels objectes físics, no és acceptable com a ciència, però que si la considerem com a idea o coneixement, llavors l'hem d'acceptar, ja que plató pensava que laciència de la geometria era la porta per pujar de nivell al món de les idees.

2.Expliqueu breument el significat, en el text, de les paraules o expressions següents (entre 5 i 15 paraules en cadacas).

A)”essència”: Són les idees o els conceptes que hi són al món de les idees. (abstracte)
B)”les coses que canvien”: Són les coses que estan en moviment. (físic)

3. Per què diu Plató quela geometria “conduirà l'ànima cap a la veritat i disposarà la ment del filòsof perquè elevi la seva mirada cap a dalt”? Feu referència als aspectes del pensament de Plató que siguin pertinents,encara que no apareguin explícitament en el text.

Perquè per a Plató era impossible estudiar filosofia sense tenir un estudi previ de les matemàtiques, de la geometria, a més a més pensava que lageometria era la clau per aconseguir arribar al món intel·ligible.

4.Compareu la concepció platònica del coneixement amb una altra concepció del coneixement que es pugui trobar en la històriadel pensament.

Per a Plató, el coneixement es basava en la dimensió política ( formar els ciutadans i formar governants justos). L'educació té que ser universal (incloses les dones) i amb unsistema comú (del món sensible al món intel·ligible. Diu que fins als 20 anys tothom té que aprendre gimnàstica, música i poesia que seran els futurs pagesos, comerciants...etc Dels 20 als 30 anysestudien els que defensen la ciutat astronomia i matemàtiques i dels 30 als 35 anys estudien dialèctica els futurs governants (filòsofs). Pensa que els que tenen que governar son els savis, els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater
  • Plato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS