Pneumàtica I Hidràulica

Páginas: 2 (265 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
Pneumàtica i Hidràulica

Alba Colino
4rt ESO A
Tecnologia
1. Introducció
PNEUMÀTICA
La pneumàtica és el conjunt de tècniques basades en la utilització del'aire comprimit com a fluid transmissor d'energia per a l'accionament de mecanismes.
L'aire és un material elàstic i per tant, al aplicar una força, es comprimeix, mantéaquesta compressió i retornarà l'energia acumulada quan se li permeti expandir-se, segons la llei dels gasos ideals.
Energia pneumàtica : diferencial de pressió d'aire utilitzatper provocar moviment en diferents sistemes (per a inflar pneumàtics o posar sistemes en moviment.)
El principal avantatge d'aquestes tècniques és la poca quantitatd'energia que es perd en l'accionament dels mecanismes, és a dir, el seu rendiment és bastant alt.
La pneumàtica constitueix una eina molt important dins del control automàtic enla indústria, l'aire comprimit és una de les formes més antigues que coneix l'home que aprofita per a reforçar els seus recursos físics.

HIDRÀULICA
La hidràulica és unabranca de la física i la enginyeria que s'encarrega de l'estudi de les propietats mecàniques dels fluids.
Tot això depèn de les forces que s'interposen amb la massa(força) i empenta de la mateixa. Aplicació de la mecànica de fluids en enginyeria, fan servir dispositius que funcionen amb líquids, generalment aigua o oli.
Energia hidràulica:El funcionament bàsic consisteix en aprofitar l'energia cinètica de l'aigua emmagatzemada, de manera que accioni les turbines hidràuliques.
Per aprofitar millor l'aiguaportada pels rius, es construeixen preses per regular el cabal en funció de l'època de l'any. La presa serveix també per augmentar el salt i així millorar el seu aprofitament.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laboratorio de hidraulica i
  • hidraulica aplicada I
  • Practica i hidraulica
  • Aplicaciones hidraulica y pneumatica
  • Practica 4, Del Curso De Hidráulica I.
  • RESUMEN DE HIDRAULICA I Primer parcial
  • pneumatica
  • Pneumatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS