Poema

Páginas: 14 (3440 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN


1. QUADERN DE LA DESTRUCCIÓ I SALVACIÓ:

TT/I L’Alba 14 anys
L’Alba tornava de l’hort de casa seva quan es va trobar a dos nois que apallissaven al seu veí, només perquè era negre, i el van llençar a la reclosa.
Quan de cop, els dos nois van veure uns grans aparells que s’atansaven a la llunyania, platets volador que cobrien l’horitzó, ella encara els vapoder veure’ls i es va llançar a l’aigua per salvar en Dídac.
Quan van sortir de l’aigua, l’Alba i en Dídac es van trobar un altre Benaura, tot destruït. L’Alba va córrer fins el poble, ple d’enderrocs i cadàvers. Casa seva estava mig destruïda i els seus pares morts. En Dídac l’havia seguida, veient el mateix que ella. Es va abraçar, plorant de dolor. La Xica, la cadernera d’en Dídac estavaviva. Tots dos tenien moltes preguntes al cap.
Es van anar a vestir a la botiga de roba i abans de pensar que farien van dinar.
L’Alba va decidir que no es podien quedar vivint enmig de la fortor dels cadàvers, havien de marxar el bosc, el lloc més indicat. Ella va agafar un paper i va fer una llista de les coses que necessitaven. Van treure de les dunes dos carretons i van anar carregant-ho tot.A la caserna de la guàrdia civil van agafar dos màusers i dues armes curtes amb municions; a la botiga de queviures conserves de tota mena; a la farmàcia medicines amb el seu diccionari; a la fanaleria llanternes i piles; i finalment van agafar el que van poder de la botiga de roba. Quan van acabar ell va agafar un llibre de Benaura i ella per la Xica.
Es van acomiadar de Benaura i van marxarcap al bosc.
Van trigar un dia en arribar. Es va instal·lar en una cova per viure, al costat d’un rierol i una petita cascada. Tenien provisions per vuit mesos.
L’Alba feia una mena de programa d’estudis per el noi. Noia i infant s’havien acostumat a dormir plegats. L’Alba va tindrà una caiguda on l’immobilitzà durant un mes, va comprendre que s’havia trencat la tíbia.
Les provisionsminvaven, van decidir de baixar a la plana on van descobrir indrets amb collites. A l’arribada del juliol van començar la sega.



2. QUADERN DE LA POR I DE L’EXTRANY:

TT/2 L’Alba  15 anys
L’Alba s’immobilitzà en veure una masia a 3km de la cova. No hi havia ningú, ni mort ni viu, només unes gallines que amb el temps es van acabar morint.
Al cobert van veure un tractor, no funcionava peròestava amb bon estat. Potser en Dídac el podria reparar. Van decidir quedar-se a viure al mas, allà estarien millor que a la cova. Van dedicar dies a anar transportant totes les seves coses que tenien a la cova. Van pensar en netejar la casa, s’ho van prendre amb calma. Hi van trobar el rebost i el van acabar d’omplir amb els queviures que tenien ells. En Dídac havia aconseguit reparar el tractor,aquells aparells estranys havien afluixat i desconnectat les peces però sense fer malbé res. Després de que la neu ja era fosa, van posar en acció al tractor, calia agafar pràctica. Es van quedar sense gas-oil, això els obligà a anar a una gasolinera de les afores de Benaura. Allà van apoderar-se de papers en blanc, bolígrafs, bidons i llaunes d’oli. En Dídac va aconseguir fer arrencar un cotxe pertransportar-ho al mas, però a mig camí s’aturà en sec. Van continuar a peu amb un bidó, i l’endemà al matí ja van anar a buscar la resta de coses amb el tractor.
Dies després van anar a pescar, amb les canyes del cotxe de la gasolinera.
Un dia van sortir a buscar bolets, i va ser quan van veure cinc aparells voladors al cel. L’Alba i en Dídac van adoptar precaucions. En entrar la primavera enDídac va agafar la xarampió. Com que no tenien cap tipus de medicaments sobre la malaltia ni queviures fàcils d’empassar l’Alba va baixar al poble.
Després d’anar a la botiga de queviures i a la farmàcia, a mig migdia ja tornava a ser al mas. Durant l’estada al llit en Dídac havia crescut i aprimat, cosa que l’Alba també. Tants productes de conserva no era bo. Al matí següent, amb en Dídac ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS