Poema

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
1- Descripció dels aspectes formals del poema. Anàlisi mètrica, estrofes, rima...
El poema es un sonet, catorze versos formats per dues estrofes de quatre (quartets) i dues de tres (tercets).Versos d’art major, decasíl·labs amb rima consonant i femenina.
Esquema mètric: ABBA ABBA CDE CDE.

2- Recursos expressius, imatges…
En el primer quartet podem trobar: un encavalcament al primer iel segon vers, una metonímia quan parla de l’atzabeja per referir-se al color dels cabells negre (segon vers), una personificació quan diu que els cabells tenen enveja (tercer vers) i un hipèrbatonque es desordre en l’estructura en tota aquesta primera estrofa.

En el segon quartet podem trobar: un encavalcament que també es pot considerar hipèrbaton (primer i segon vers), dos epítets un que esl’adjectiu “pura” davant de neu i l’altre que es “marfil blanqueja” i una metàfora que es la lluita entre els contraris (segon vers).

Al primer tercet podem trobar: una antítesi “dolç combat”(segon vers), una hipèrbole “extremada gracia” (segon vers), un encavalcament entre el primer i el segon vers i tota aquesta estrofa es un hipèrbaton perquè la seva estructura esta desordenada.

Segontercet podem trobar: una hipèrbole quan diu “gran desgracia” (tercer vers) i tota l’estrofa torna a ser un hipèrbaton.

3- Contingut, tema… Comentari.
El poeta fa un cant a la dama que el téencantat, enamorat. Ella esta en un terrat pentinant-se amb una pinta de marfil, mentre que el poeta la contempla.

A la primera estrofa la dama es troba en un terrat pentinant els seus cabells que soncomparats amb l’atzabeja als que tothom podria tenir enveja; i en la segona estrofa encara segueix parlant dels seus cabells.
A la tercera estrofa, primer tercet, ja no es centra tant en parlar de ladama si no que es centra més en les sensacions que té ell al veure-la a ella; i en la quarta estrofa, segon tercet, passa el mateix que en la primer tercet.

En conclusió en els quartets parla...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS