Poemas

Páginas: 4 (961 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2012
"L'encís que fuig", de Mª Antònia
Descriu les emocions que li causa la natura, que per ella és la màxima bellesa. I com a perfecta bellesa, aquesta fuig ràpidament, comparant-ho amb la vida. Per lapoetessa, el vent, la boira, la neu, la nuvolosa i les roses són elements uns darrere dels quals s'hi amaga el misteri i si te n'allunyes sents enyorança. Acaba fent referència a la boira del cim o ala fontana d'argent, elements que generen moments de bellesa. Respecte a la forma, veiem que personifica la vida com si pogués tremolar, en la quarta estrofa. A més a més, fa servir preguntesretòriques i també utilitza l'anàfora repetint una mateixa estructura en els primers dos versos de l'última estrofa. També utilitza l'hipèrbaton, ja que hi ha un canvi en l'ordre dels versos en la segona itercera estrofes.Temàtica: El poema tracta el tema de la fugacitat del temps, posant com a exemple, els elements que formen la natura. La temàtica està dividida en cada una de les estrofes de la següentmanera:
1ª- presentació d’alguns elements de la natura (boira, vent, neu)
2ª- l’autora identifica tots aquests elements de la natura amb la Bellesa
3ª- idealitza la Bellesa identificada amb lanatura, expressa la seva fugacitat i els sentiments contradictoris que la visió d’aquesta bellesa li produeixen (plaer i enyorança)
4ª- torna a expressar el sentiment contradictori que produeix lavivència de la Bellesa (neguit per la seva fugacitat i agraïment per haver-la viscut)
5ª - expressa el plaer que sent per tot allò que és fugaç (divinització de la natura)

Josep Carner “Cançonetaincerta”

Josep Carner és un poeta important al Noucentisme, per la renovació que va introduir a la poesia i prosa catalana. Juntament amb Prat de la Riba, va lluitar moltíssim per professionalitzar lapoesia catalana. L’any 1936 amb l’esclat de la Guerra Civil Espanyola, va ser un dels pocs diplomàtics que va jurar lleialtat a la República, fet que més tard el va obligar a exiliar-se a Mèxic i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas
  • Poemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS