Poesia Barroca

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
Poesia barroca
1- Els autors imiten els models castellans
2- Temes
L’elegia patètica, l’elogi desmesurat, la sàtira corrosiva, etc.
3- Estil
La poesia es entesa com un exercici de virtuosismeretòric, ús sistèmic de les antítesis, la paradoxa i la hipèrbole; presencia continua de metàfores estereotipades de la època: mitològiques, florals, minerals... i dislocació sintàctica ( hipèrbaton).
4- Llengua
Els barrocs catalans intensifiquen notablement la castellanització del català literari. El prestigi de la literatura castellana era tan alt que sovint els poetes catalans incorporencastellanismes a la poesia catalana.
5- La cobla i els decasíl·lab estaven de moda en la poesia medieval deixen pas els nous models estròfics: les octaves, les silves i especialment els sonets i elsnous models mètrics el decasíl·lab italià que el renaixement havia introduït arreu durant el segle XVI, també s’introdueixen formes i practiques especifiques del barroc castellà: les quintilles, lesdècimes, el romanç, etc.
Francesc Vicent Garcia ( rector de Vallfogona )
Tot i que la seva obra te intenció satírica també escriu sonets i dècimes d’estil elegant i culta que demostren un altdomini retòric del barroc. La seva obra mostra les dues tendències típiques del barroc:
· La deformació burlesca ( on Garcia sembla moure’s em mes comoditat ) basada en l’agudesa, el joc de paraules,l’estirabot i la caricatura. Sovint es complau en l’obscenitat i la brutícia ( temes propis del Barroc ). Aquestes composicions li donen molta popularitat d’aquí ve el terme Vallfogonisme que designa lesproduccions literàries burlesques, grolleres, obscenes i escatològiques pròpies del ambient popular.
· La voluntat de crear una obra elegant i distingida que es concreta en molts dels seus sonetssovint de tema amorós caracteritzats pel seu llenguatge elevat i solemne i per la seva habilitat en el domini dels artificis retòrics.
Francesc Fontanella
L’obra de Fontanella representa el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poesia Del Barroco
  • Poesia Barroca
  • Poesia barroca
  • Autores de la poesia barroca
  • poesia lirica barroca
  • Contexto De La Poesia Barroca
  • Caracteristicas De La Poesia Barroca
  • poesia movimiento barroco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS