Poesia valenciana 70-actualitat.

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 28 de abril de 2014
Amb l’acabament de la Guerra Civil espanyola va començar a Espanya un periode de ruïna social, polític, econòmic i cultural.
Amb la durada de la Guerra, la cultura, la llengua i laliteratura catalana havia patit una gran repressió, i molts autors i Intel.lectuals s’havien exiliat per tal de no ser empressonats o assesinats. Així i tot, la poesia es va seguirdesenvolupant, convertint-se en l’àmbit literari de la nostra llengua més popular del momento i, a més a més, més dinàmic i creatiu.
Les tendències poètiques més seguides de la épocaeren la tradició simbolista, la vanguardista i la realista.
El simbolisme va ser l’àmbit més desenvolupat als anys 40, i pretenia allunyar-se totalment de la realitat. Tenia com arepresentants a Carles Riba, Vinyoli…
Un exemple de simbolisme es el que Carles Riba presenta al seu poema Sunion, una illa italina. Aquesta es representa com a simbol de llibertat, i sontots aquells que l’observen de lluny al navegar que la volen alcançar.
Darrerament, està el vanguardisme, que pretenia evitar totalment les formes retòriques per tal d’impactar allector. Entre els seus autors més destacats es trobava la poesia de Foix, amb poemes coneguts com Bertrudis o KRTU.
Tant el vanguardisme com el simbolisme guardaven en comú que eren unapoesia hermética, que buscaba la máxima explayació del llenguatge.
En la época dels 50, a més, va sorgir, de mà d’autors com Espriu, Estellés i Miquel Martí i Pol una poesia mésrealista, que es basava i parlava d’allò que ocorria en el moment; va apareixer així el realisme com a gran corrent poètic.
Aquesta poesia era la més llegida i requerida, ja que eraaquella que el poble requeria, per la gran preocupació que els autors presentaven per ells i per la representació d’ells mateix que trobaven als poemes dels autors del realisme.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • poesia de la postguerra valenciana
  • Caracteristicas De La Poesia Del 70
  • Poesía desde los años 70
  • Poesia Valenciana
  • Poesia Valenciana
  • La Poesia Valenciana De La Restauraci
  • La poesia valenciana del s.xix
  • Poesia Valenciana De Postguerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS