Política turística en mejico

Páginas: 13 (3050 palabras) Publicado: 5 de junio de 2011
Política turística de MÈXIC

Crec que seria convenient primer parlar de Mèxic en general i de la seva relació amb el turisme: ubicat a l’ Amèrica del nord, Mèxic s’estén de est a oest entre el golf de Mèxic i l’oceà Pacífic, i de nord a sud entre EEUU i Guatemala.
Tot i esta considerat com a part del territori nord-americà, es tractat com una area de connexió entre Amèrica central i el Carib.Mèxic representa el país amb mes jaciments arqueològics, art colonial i desenvolupament gastronòmic, a mes, les moltes ètnies que hi conviuen conserven moltes tradicions que permeten al país oferir una gran diversitat cultural, i això, sempre es un bon reclam per als turistes.

Tot i ser considerada una cultura ancestral, que te els seus orígens des de fa milions d’anys, i amb una llargahistoria, l’origen del desenvolupament turístic a Mèxic es remunta a l’any 1946: es estrany pensar que fins llavors, el turisme no era considerat com una activitat relacionada amb l’economia, sinó que per no ser no era ni important, no se li donava la mes mínima importància.

Es a partir de l’any ’46, quan es crea per primera vegada una Comissió de Turisme, que l’activitat turística a Mèxic es vacomençar a tenir en compte i va fer adonar-se al govern i a la societat que en realitat el turisme podia arribar a ser nua de les bases mes importants de l’economia.
Actualment, el turisme suposa el 8% del PIB del país ( i es una activitat que genera gairebé 2 milions de feines remunerades ) i ha fet col•locar a Mèxic com la 8ª destinació del mon, a mes de ser un dels pilars de l’economia mexicanaper que genera feina, accelera els projectes relacionats amb les infraestructures, fomenta el desenvolupament, etc…

Parlant a grans trets, l’evolució del turisme a Mèxic es podria estructura de la següent manera:

El turisme neix a finals del segle XVIII i principis del s. XIX i es bàsicament arrel de la revolució industrial.
Dins d’aquesta evolució podem diferenciar entre una sèrie d’etapesper definir millor aquesta evolució:

• El turisme anterior als anys ’60:

En els seus últims anys, Miguel Aleman Valdes va tornar a la política i es va dedicar a promoure el turisme ( va presidir a partir de l’any 1961 el Consejo Nacional de Turismo ) i va recolzar la celebració dels JJOO de la ciutat de Mèxic l’any 1968.

Anterior als anys ’60, existien ja també altres tipus de turisme,apart del turisme d’hotels:
- Turisme de creuers ( creuers amb escales a Veracruz i Mazatlàn )
- Turisme d’estiueig ( lloguer o venta de cases )
- Turisme residencial

• El boom turístic dels anys ’60:

A partir de l’any ’53, quan va començar la guerra freda i quan Espanya va entrar a formar part de la ONU, fa que el turisme torni a créixer. Entre altres factors, aquest creixement turístices deu a:
- Creixement de les economies europees.
- Condicions favorables de les illes per atreure turistes.

• Crisi del 73:

Al esclatar la guerra entre Israel i els Països Àrabs, tot el mon es veu ressentit per la crisis. Es crea llavors, l’any 78 la Federació Hotelera, que va permetre millorar la situació perquè suposava comprar a preus mes barats sobre els productes, i per tant, vaprovoca l’aparició de noves cadenes hoteleres.

• Recuperació i expansió del turisme durant els anys ’80:

A partir de l’any 1981 comença a créixer significativament el nombre de turistes. Desprès de 7 anys, les xifres de turisme es multipliquen degut a l’ increment també de l’oferta hotelera. Gran creixement sobretot dels apartament turístics.

Actualment, el turisme a Mèxic gaudeix d’una bonaposició: és una activitat econòmica important per al país i és una de les majors en el món, col•locada en desè lloc a nivell mundial en termes d’arribades de turistes internacionals, amb 21,5 milions de visitants el 2009, i és el primera destinació per a turistes estrangers dins d' Amèrica Llatina. Els ingressos provinents dels turistes estrangers van aconseguir USD 11270000000 el 2009, i Mèxic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Politica turistica
  • politica turística
  • Politica turistica
  • Politicas turisticas
  • Politica Turistica
  • politicas turisticas
  • Política Turística
  • Politica turistica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS